Не трябва да боравим с усещания в политиката, трябва да

...
Не трябва да боравим с усещания в политиката, трябва да
Коментари Харесай

Нинова захапа премиера за казуса Северна Македония

Не би трябвало да боравим с чувства в политиката, би трябвало да боравим минимум с документи и с причини. Имаме контракт сред България и Република Северна Македония, утвърден от българския парламент. Докато този контракт не се извършва, не може да се вдигне ветото за Македония. Каквато и смяна да се прави, би трябвало да се направи от българския парламент. Българският министър председател, който и да е той, каквото и да дава обещание, или не, нищо не може да направи без държавното управление и решения на Народното събрание.

По този метод в " Лице в лице " в бТВ Корнелия Нинова отговори косвено на другите позиции на Кирил Петков и Слави Трифонов за отношението на България към Северна Македония и на външния министър Теодора Генчовска, която сподели, че България има две външни политики. 

Питайте ги, поканете ги да обяснят какво имат поради. Аз споделям нашата позиция. Имаме контракт, до момента в който не се извършва този контракт, не можем да вдигнем ветото. Нашата позиция е изрично срещу това. Ако има промени, това би трябвало да стане през институциите на България - Народно заседание и държавното управление, а не самосиндикално, от който и да е водач, министър председател или по този начин нататък, сподели още Корнелия Нинова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР