Не става дума за огнище, твърдят властите, РЗИ търси контактните

...
Не става дума за огнище, твърдят властите, РЗИ търси контактните
Коментари Харесай

Откриха две заразени жени с Covid-19 в пловдивската Аджисан махала

Не става дума за огнище, настояват управляващите, РЗИ търси контактните

Две дами от едно семейство в Аджисан махала в Пловдив са с позитивни проби за ковид. Това са първи два случая на инфектирани в квартала.

От Областният щаб прецизираха, че първият случай е обявен преди два дни. Пациентката на 70 години е настанена за лекуване в УМБАЛ „ Пловдив ". От през днешния ден е известно, че с Covid-19 е и нейната придружителка на 51 години. Тя е в по-леко положение и се лекува у дома.

В момента се търсят контактни на инфектираните. От Областния медицински щаб оповестяват, че са до момента направените проби няма други позитивни. От през днешния ден махалата има засилено полицейско наличие.

" Категорично не става дума за огнище, подхванати са всички ограничения - противоепидемични, и по отношение на контактните. В непрекъсната връзка сме с РЗИ и Министерство на вътрешните работи, разгласи регионалният шеф Дани Каназирева.

Eкипи на Министерство на вътрешните работи са имали среща с ромски водачи, с цел да призоват хората да си останат по домовете до неделя вечер. По думите на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Йордан Рогачев болестта е пристигнала в Пловдив от завърнал се от Германия, който към този момент е бил инфектиран.

Кварталът ще бъде дезинфекциран.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР