Не става дума за нов щам на коронавируса, а за

...
Не става дума за нов щам на коронавируса, а за
Коментари Харесай

Мутацията върлувала у нас цяла есен

Не става дума за нов вариант на ковид, а за разновидност на истинския вирус, пристигнал от Ухан, който от дълго време циркулира. Това съобщи през БНР проф. Радка Аргирова - вирусолог, ръководител на Дружеството на вирусолозите.

Тя акцентира, че така наречен английски вариант, който сега подлудява цяла Европа, е разказан в здравната литература още в края на март.

" Бумът на заразяване на доста хора в Западна Европа е от този тип на вируса, в този момент той е стигнал и до Англия. За Европа това не е оригиналност ", посочи проф. Аргирова и добави, че взривът на болест през октомври и ноември и в България се дължи на тази разновидност на ковид.

" Засега са разказани 13 хиляди разновидности, само че единствено тази се е задържала постоянна ", акцентира вирусологът.

Проф. Аргирова беше безапелационна, че основаните ваксини против Covid-19 са ефикасни и против тази разновидност, която е по-лесно портативна и е по-инфекциозна от истинския вирус, като заразява повече младежи и протича малко по-тежко от предходния. Вирусологът беше безапелационна, че човек, който е преболедувал Covid-19, не е застрашен от заразяване с новата разновидност на вируса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР