Не смятам, че има война между премиер и президент. По-скоро

...
Не смятам, че има война между премиер и президент. По-скоро
Коментари Харесай

Защо пенсията не стана 300 лева? Само 32 000 пенсионери гласували за патриотите

Не считам, че има война сред министър председател и президент. По-скоро става въпрос за един политически и публичен спор по какъв начин да бъдат изхарчени парите на данъкоплатеца. Това сподели в утринния блок на бТВ вицепремиера Красимир Каракачанов.

" Не е истина, че ПГ на ГЕРБ е бламирала Бойко Борисов. Не имам вяра в сходни теории на конспирацията. Делян Добрев самичък си е подал оставката и през вчерашния ден тя не бе призната. Не желая да се въвличам във вътрешнопартийни работи. Нормално е Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ да приказват такива работи. Опозицията не стопира да предизвика и да се пробва да нагнетява напрежение ", сподели той.

Каракачанов сподели и че гледа с подигравка на всички теории, че има бламиране на премиера, само че изясни, че самият той в никакъв случай не е назначавал близки и родственици.

Според вицепремиера сред институциите би трябвало да има мир, а не да се водят войни.

Каракачанов уточни, че за Военновъздушни сили би трябвало да се купят нови самолети, а не такива втора употреба.

" Не мога да разясня дали има лобита за изтребителите. Едни експерти пазят даден аероплан, други експерти различен аероплан, не би трябвало да се бърза ", добави той.

Каракачанов поддържа тезата си с думите:

" Има сентенция – бързите покупко-продажби, комисионни раждат. Не желая да се основават сходни подозрения ”.

По думите му двете стъпки, които би трябвало да вървят редом, са ремонт и рационализация на наличната авиация и водене на договаряния за закупуване на нов изтребител.

Според него не би трябвало да има ябълки на раздора и че диалогът за военната ни авиация към момента продължава.

" Плащането би трябвало да бъде разсрочено във времето, с цел да не натоварваме бюджета. Така умерено могат да бъдат купени и самолети, и влакове. Не би трябвало да има сходно опълчване ", сподели Каракачанов.

Той уточни, че с помощта на Обединени патриоти пенсиите нарастват.

" От оня ден минималната пенсия стана 200 лв.. Доходите би трябвало да се подвигат. Това е наше разбиране, само че от над 2 милиона пенсионери нас ни поддържаха 32 000. Имаме 27 депутати в Народното събрание и за това все още не можем да осъществим обещанието за 300 лв. минимална пенсия. Продължаваме да работим и един ден и това ще се случи ", сподели Каракачанов.

Според него имало доста запаси, от които да се обезпечат пари. Каракачанов даде за образец инвалидните пенсии и изясни, че цели села се вършат на инвалиди, с цел да получават такива пенсии.

Вицепремиерът приказва и за радикализацията на ромските гета и българите мюсюлмани в Родопите.

" Това, което се случва сега, не го е имало и по време на турското иго. В гетата обикалят едни с бели чаршафи, които нямат нищо общо с мюсюлманската вяра, която изповядват от епохи нашите мюсюлмани. Държавата би трябвало да вземе нещата в ръце ", сподели Каракачанов.

Според него било потресаващо, че Главното мюфтийство не се интересува къде са приключили имамите, които проповядват.

" Има хора, които са учили по 6-7 години в частни ислямски университети. Не е обикновено непозната страна да заплаща заплатите на български духовници. Тук няма значение дали става въпрос за ислям или християнство. Ако на християнските духовници заплатите се плащаха от Русия примерно, нямаше ли да се надигне писък до небето и да се приказва, че това заплашва националната сигурност? ", сподели още Каракачанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР