Не смея да си запаля печката и стоя на студено.

...
Не смея да си запаля печката и стоя на студено.
Коментари Харесай

Супер изплашен мъж отиде на хотел след земетресението, за да изкара нощта!

Не дръзвам да си запаля печката и заставам на студено. Трусът събори и двата комина на къщата ми. Това описа пред  "24 часа " 88-годишната Надя Щерева от пловдивското село Крумово, което бе в епицентъра на земетресението. Нейният дом единствен е потърпевш. Възрастната жена е с 2 инсулта, живее сама. Разчита единствено на помощта на внучката си. Земетресението, което разклати в 1,41 часа и Пловдив, нанеси вреда на магистрален тръбопровод. Той се намира на ул. "Даме Груев " в кв. "Кючюк Париж ". 
Безсънна нощ изкараха пловдивчани, откакто трусът с магнитуд 4,6 часа разклати вторият по величина град. Най-силно тресе на високите етажи. Хора описват, че от стените са падали картини, а от бюфетите - чаши. Най-много се изплашиха обаче в Крумово, припомняйки си кошмара от 2002 година Тогава няколко нощи поред хората не смееха да спят в къщите си и нощуваха в оранжерии. Баба Надя изтръпнала, щом люшнало още веднъж. 
"Снощи бях будна, когато чух гръм. В първия миг си помислих, че ще вали, само че като залюля, разбрах, че е трус. Останах си в леглото, къде да тичам? Много ме беше боязън ", изясни баба Надя. Тя призна, че от самото начало се молела трусът да престане. Пенсионерката не може да не помни кошмара от 2002 година, когато Крумово още веднъж бе в епицентъра на 4,6 по Рихтер и аргументи материални вреди на десетки домове. Комините на баба Надя и тогава паднали. 
"От кметството ми помогнаха да ги възстановя. Дано и в този момент ми се притекат ", надява се старицата. Кметицата на Крумово Румяна Самоковарева увери, че ще бъде направено всичко допустимо, с цел да бъде оказана помощ на баба Надя. "Тя сама не е в положение да се оправи. Внучка й е студентка и сираче и също няма средства ", добави кметицата. Трусът бе усетен мощно и в кв. "Запад " в Асеновград, където се намират най-високите жилищни здания. Обитатели на блок на ул. "Георги Ковачев " описаха, че наемател на един от жилищата толкоз се изплашил, че си взел стая в хотел на първи етаж, с цел да може да изкара нощта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР