Не сме взели окончателно решение и ще изчакаме до последния

...
Не сме взели окончателно решение и ще изчакаме до последния
Коментари Харесай

Христо Иванов: Николов не отговаря на нашите обективни очаквания за поста

Не сме взели дефинитивно решение и ще изчакаме до последния вероятен софтуерен миг, с цел да забележим в каква посока ще тръгнат "Има подобен народ ". Това декларира пред БНР съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов, представен в известие от пресцентъра на партията.

По думите му "Демократична България " ще изчака дали "Има подобен народ " ще поддържа държанието "всички останали да бъдат поставени пред свършени обстоятелства, или въпреки всичко ще имаме опция за създаване на някакво партньорство ".

Христо Иванов разяснява, че не може да дефинира към момента отношението, тъй като липсва сериозната минимална доза информация, въз основата на което да се вземе, като добавя, че въпреки всичко вижда очертаващата се формула и това го безпокои.

"Не мога да си изкривя душата и да кажа, че фигурата, която беше оповестена за министър-председател, е безапелационна. Тук не става въпрос за биографията на Пламен Николов. Притеснява ме методът, по който става това оповестяване. Става дума за един развой, в който няма никаква предсказуемост и от наша позиция не дава отговор на справедливи критерии да излъчим поддръжка ", споделя Иванов, като се надява в дребното оставащо време очертаващата се формула да бъде преосмислена.

По думите на водача "Демократична България " е подготвена да даде поддръжка, само че само за мощно реформаторско ръководство, което може да трансформира България. Той показва и терзание да не се повтори маниерът на ръководство на Борисов.

"При Бойко Борисов цялата власт беше съсредоточена в един човек, всички към него бяха изпразнени от наличие, а хората бяха превърнати в някакви марионетки, бушони. Това даваше опция за едно равнище на безконтролност, което се трансформира в корупция. Сега влизаме в обстановка, в която има един център на взимане на решения към Слави Трифонов, който е изнесен отвън институционалната политика. Това е една черна кутия, чийто център излъчва един човек за министър председател, който не дава отговор на нашите справедливи упования за поста ", добави Иванов.
Христо Иванов напомни, че образците с Асен Василев, Кирил Петков и проф. Николай Денков са за да покаже какво ще поддържа като посока, профили и вид активност. Според него те са атакувани, тъй като са създали трансформационни процеси.

"Все отново оставаме с вяра и не затваряме вратата. От позиция на упованието за наша поддръжка, този метод на деяние няма по какъв начин да докара за добър резултат. Все още сме отворени за логичен професионален структуриран диалог, който води до ясни ангажимент, гарнирани с хора, на които може да се има доверие, че ще ги изпълнят и създаване на развой на партньорство ", показва Христо Иванов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР