Не сме в детската градина, не сме в режим ти

...
Не сме в детската градина, не сме в режим ти
Коментари Харесай

Денков се оплаква в Брюксел: Мен политици също са ме обиждали, ГЕРБ трябва да ни поканят

„ Не сме в детската градина, не сме в режим „ ти уважаваш ли ме “. Трябва да се върнем на масата за договаряния, добави той
„ Аз съм бил персонално обиждан от разнообразни политици - от Делян Пеевски, от Делян Добрев, в това число и господин Борисов. Никога не сте ме чули да желая опрощение, тъй като в политиката няма място за такива игрички, не сме в детската градина, не сме в режим „ ти уважаваш ли ме “, би трябвало да намерим решения, това съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков от Брюксел за последните кавги и напрежение в сглобката.

По думите му фокусът би трябвало да бъде към напълно друга задача.

„ Ние имахме договаряния. Преговорният екип от едната страна стана, излезе и ни изненада, когато показа пред президента лист, който ние не сме одобрявали и съглашение, което не сме подписали. Така че би трябвало да се върнем на масата на договарянията, с цел да има България държавно управление “, добави Денков.

„ Мандатът в този момент е в ГЕРБ-СДС, те прекъснаха договарянията, те би трябвало да се обадят и да кажат по какъв начин да продължим. Ние сме подготвени и търсим разновидности, които да бъдат допустими при актуалната обстановка. Най-големият проблем, който имаме през днешния ден, е, че доверието, което аз персонално съм изразявал към Мария Габриел, беще счупено. Аз не мога да допускам по какъв начин това съумя да се случи. Да намерим метод по какъв начин да влезем още веднъж в режим това нежно доверие, което бяхме построили, да може да се стъпи на него, и да се продължи нататък ", добави Денков.

Той съобщи, че няма никаква смяна и по отнешение и на Асен Василев.

„ Това е най-хубавият финансов министър и аз желая да работя с него, само че ние би трябвало да намерим метод да излезем от режима " този сподели нещо на другия “ и да забележим по какъв начин ще съставим кабинет, който да може да взема решение проблемите ", уточни още министър председателят в оставка и добави още един път, че военният министър в оставка Тодор Тагарев не е препъни камъкът, защото той даже не е обсъждан.

Денков счита, че Мария Габриел се е поддала на натиска на други хора и това е проблем. „ Когато приказваме за договаряния, би трябвало да излезем пред медиите, когато са свършили договарянията и сме постигнали резултат. Голяма част от казуса през днешния ден е, че вместо да сме на масата на договаряния, ние си приказваме през медиите ". Той съобщи, че не е съгласувал никакви текстове с Делян Пеевски, само че знае от сътрудниците си, че е имало позвъняване, в което те са обяснили на Движение за права и свободи смисъла на съглашението, върху което ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работят. „ Както и моите сътрудници обяниха, в случай че този текст беше координиран с Делян Пеевски, щеше да наподобява по напълно друг метод ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР