“Не сме съгласни с коалиционно разпределение на министерски постове. Да

...
“Не сме съгласни с коалиционно разпределение на министерски постове. Да
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не сме съгласни с коалиционно разпределение на министерски постове

“Не сме съгласни с съдружно систематизиране на министерски постове. Да има ясно написан механизъм за деяние е добър вид. ” Това сподели зам.-председателят на Народно събрание Никола Минчев в ефира на bTV.

“Да има ясно написан механизъм за деяние е добър вид. Независимо от броя хора, които взимат решението, значимо е какво е признатото решение. Може да се мисли по подобен документ, само че в случай че това е съдружно систематизиране на министерски постове, не сме съгласни и не сме отворени за това. След 4 месеца, когато пристигна времето за ротация, единствената стъпка е за премиера и вицепремиера, за друга смяна не сме съгласни и би трябвало да се утвърди от всички водачи. Това са задължения, по които сме се разбрали и ги изпълняваме ”.

Ситуацията в Народното събрание

“Конфигурацията в Парламента през днешния ден не беше естествена. Мнозинството би трябвало да обезпечи непоклатимост.Колегите споделиха сутринта, че имат партийни задължения и няма да участват в зала. Това не дава отговор на метода, по който се образува естествената парламентарна активност. Това не дава отговор и на целите, които дружно сме задали ”, не спести рецензията си той.

Недоволството на ГЕРБ

“Когато анализът идва три дни след изборите, това е изненадващо. В последна сметка локалните избори не са посочили някаква коренна смяна, с цел да се постанова преформатиране на управническия модел. Критики може да има, само че ние сме отворени за разговор. Не разбирам част от рецензията на ГЕРБ. Когато едни министри работят в сферата си на подготвеност, в това няма нищо необичайно ”, акцентира той.

3% са един рационален дисбаланс

“Не съм склонен, че Министерство на финансите и министър Асен Василев са склонни към разхищаване. Това, че има по-висока разходна част не е проблем, стига и приходната част да подхожда на едни рационални критерии. 3% са един рационален дисбаланс. Те значат повече разноски, в сравнение с доходи, само че в актуалната геополитическа обстановка, не съставляват някакъв сериозен риск ”, посочи той.

Той акцентира, че бюджетът, който се разисква, има за цел да извършва и Маастрихтски критерии.

Очаква се инфлацията да се успокои и да падне под 5%

Очаква се инфлацията да се успокои и да падне под 5%. Предвиждаме огромни вложения в обществената система – в опазване на здравето и обучение. Залагаме над 11 милиарда лева за финансови вложения. ” Това съобщи преди дни министърът на финансите Асен Василев, припомня Safenews.

“Работим по проектобюджет за 2024 година в няколко разновидността. Данъчните закони ще бъдат признати в първата половина на ноември. Очаква се инфлацията да се успокои и да падне под 5%. Ръстът на приходите, който чакаме, е някъде сред 10-15% на годишна база ”, сподели Василев.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР