Не сме получили абсолютно никакви инструкции за реакция при бомбени

...
Не сме получили абсолютно никакви инструкции за реакция при бомбени
Коментари Харесай

Валери Цолов. 24 РИК: Може да има сериозно забавяне в отчитането на резултатите

„ Не сме получили безусловно никакви указания за реакция при бомбени закани. Комуникацията е сред ЦИК и Министерство на вътрешните работи – те по някакъв метод движат този въпрос, само че не го свеждат по никакъв метод до знанието на РИК или СИК. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Валери Цолов, който е заместник-председател на 24 РИК.

„ Определено не сме готови за сходни обстановки. Нямаме написани правила, сведена процедура. Това, което споделяме, е да се обръщат към органите на Министерство на вътрешните работи, които охраняват дадената секционна избирателка комисия “, разяснява Цолов.
Искрено се надявам да е стихия в чаша вода. Вижда се, че това е една хибридна офанзива, стартирана по-рано. Факт е, че когато една страна е мощ, тези закани доста бързо минават и се канализират. Докато в случай че има някаква уязвимост се стартира една стихийна суматоха, която се отразява навсякъде
Той не чака изборната интензивност да бъде повлияна от бомбените закани. Цолов увери, че са подготвени с организацията на изборите на 2 април и уточни, че са нямали проблеми с попълването на състава на секционните изборни секции.

„ Притесненията ни са по отношение на това, какъв брой бързо след приключването на изборния ден и по какъв начин секционните изборни комисии ще си попълнят документите – дали ще има неточности в протоколите. Ако дойдат с правилни протоколи, приемането на документите ще протече доста бързо, само че в случай че всеки втори-трети протокол е с някакви съществени неточности, аритметични, пропуски, недописвания и така нататък това доста ще ни усложни работата в зала, надлежно пък ще ги изнерви тях, защото в последните години те привикнаха много бързо към този момент да са си по домовете, само че при сходни условия може да се наложи да останат в зала много дълго време “, акцентира Цолов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР