Не сме нахлули в Украйна. Обявихме специална военна операция, защото

...
Не сме нахлули в Украйна. Обявихме специална военна операция, защото
Коментари Харесай

Лавров отново отрече войната, но заяви, че Русия не се срамува от действията си

„ Не сме нахлули в Украйна. Обявихме специфична военна интервенция, тъй като нямахме безусловно никакъв различен метод да разбираем на Запада, че въвличането на Украйна в НАТО е незаконно деяние ". Това сподели външният министър на Русия Сергей Лавров в изявление пред BBC.

Той повтори формалната позиция на Кремъл, че в Украйна има нацисти и в страната се организира развой по „ денацификация “.

В изявлението пред Лавров е показана информация от формален отчет на Организация на обединените нации за украинското село Яхидне, в който се споделя, че „ 360 поданици, в това число 74 деца и 5 индивида с увреждания, са били принудени от съветските въоръжени сили да останат 28 дни в учебно мазе без достъп до тоалетни и вода. В резултат 10 възрастни хора умират “.

" Това битка с нацисти ли е? ", пита журналистът.

„ Много е тъпо ", дава отговор Лаврвов, " само че интернационалните дипломати, в това число Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида, Генералният секретар на Организация на обединените нации и други представители на Организация на обединените нации, са подложени на напън от Запада. И доста постоянно те се употребяват за разпространение на подправените вести от Запада. "

" Русия не е безупречно чиста. Русия е това, което е. И ние не се срамим да покажем кои сме ", добавя още външният министър.

72-годишният Лавров съставлява Русия на интернационалната сцена през последните 18 години. В резултат на съветската инвазия в Украйна против него и щерка му бяха наложени редица наказания за директната им отговорност към спора.

Той разяснява и съветските връзки с Англия - страната е част от листата с вражески страни на Кремъл. Според него страната " за следващ път жертва ползите на народа си в името на политически упоритости ".

„ Не мисля, че към този момент има даже място за маневри, тъй като и министър председателят Борис Джонсън, и Лиз Трус споделят намерено, че би трябвало да се победи Русия, би трябвало Русия да бъде сложена на колене. Продължавай тогава, направете го! ", иронично приканва съветският посланик.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР