Не сме бойкотирали работата на парламента, гласувахме въздържал се против

...
Не сме бойкотирали работата на парламента, гласувахме въздържал се против
Коментари Харесай

Тома Биков: И днес ще гласуваме срещу дневния ред

Не сме бойкотирали работата на Народното събрание, гласувахме " въздържал се " срещу дневния ред, който беше препоръчан. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. " Нашата мотивация да гласуваме срещу този дневен ред беше, че безусловно за една нов беше пренаписан Изборният кодекс, който е един извънредно сериозен закон. Това се случи и при установяване на най-малък период за промени сред първо и второ четене, нещо, което не се е случвало последните 30 година по този метод ", разяснява Биков.

Той добави, че през днешния ден ще гласоподават също против дневния ред, тъй като са научили, че две точки от него са отпаднали - за проблема " Росенец " и за намаляването на дотациите на партиите на 1 лева Според него през вчерашния ден е имало договаряния сред Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Демократична България и ИТН. По думите му най-вероятно през днешния ден дневният ред ще бъде признат от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия поради отпадането на тези точки.

" Ние сме подготвени за предварителни парламентарни избори, останалите партии нямат концепция за сформиране на държавно управление. Час по-скоро би трябвало да се отива натам, тъй като виждаме какви погроми има в българското законодателство. Според мен те ще имат капацитет да вкарат страната в доста по-тежка политическа рецесия ", добави Биков.

По думите му признатото на първо четене в правна комисия предложение за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда е скандално. Депутатът съобщи, че задачата е да се разпусне ЦИК, с цел да може да се назначат хора на президента Румен Радев. Биков разяснява, че сходно решение освен ще задълбочи политическата рецесия, само че ще я трансформира в конституционна.

" Идеята на настоящия избирателен кодекс е ЦИК да се самоконтролират. Членовете, препоръчани от ГЕРБ да управляват тези от Българска социалистическа партия. Този вид връзки вървят 30 година и ние, с помощта на това, имаме законно ръководство ", разяснява той. Народният представител съобщи, че е срещу намаляването на изборните секции в чужбина, тъй като страната ни няма административен потенциал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР