Не скандинавските държави, а Швейцария вече е най-добрата държава за

...
Не скандинавските държави, а Швейцария вече е най-добрата държава за
Коментари Харесай

Къде е най-добре да се пенсионираш през 2018-а?

Не скандинавските страни, а Швейцария към този момент е най-хубавата страна за пенсиониране. Страната измести предходният водач Норвегия и застана пред нея и Исландия в класацията на профилираната в вложения компания Natixis 2018 Global Retirement Index.

В нея оценените страни са подредени съгласно четири разнообразни групи фактори - опазване на здравето, благоденствие, качество на живот и финансова система. При първата се регистрира продължителността на живота, както и разноските за опазване на здравето. Във втората се преглеждат приходите на глава от популацията, безработицата и други.

В третата група влизат качество на въздуха и на водата, околна среда, задоволеност и така нататък Последната група се отнася до стопански и финансови фактори, като инфлация, съществени лихви, данъчна тежест, държавен дълг и други.

Според тях най-големият плюс на Швейцария е качеството на живот, съответно във връзка с качеството на въздуха, както и на удовлетвореността на популацията. Най-слабо се показва страната във връзка с приходите на глава от популацията, както и при заетостта на пазара на труда.

Предишният водач Норвегия се класира на 3-то място в изданието на проучването за 2018 година. След нея в топ 10 влизат още Швеция, Нова Зеландия, Австралия, Ирландия, Дания, Канада и Холандия.

Значително по-надолу се класира най-голямата европейска стопанска система - Германия, която е 13-та. Англия е на 17-то място, а Франция - на 21-во.

Доста по-добре от последните две се показва една от трите страни от Източна Европа в класацията - Чехия. Те е сложена на 15-та позиция. Останалите две са Словения и Словакия, които са надлежно на 23-то и на 25-то място.

 Снимка 377710
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР