Не селфита, сторита и клипчета, а споделено познание. Не лайкове,

...
Не селфита, сторита и клипчета, а споделено познание. Не лайкове,
Коментари Харесай

Не обяви, а възможности: Защо над милион българи са в LinkedIn

Не селфита, сторита и клипчета, а споделено знание. Не лайкове, а полемики, отдадени на хрумвания. Не инфлуенсъри, а бизнес водачи на мнение. Не просто обществена мрежа, а LinkedIn. За 20 години платформата се трансформира в най-големия виртуален конгрес за експерти и бизнеси по света. Вече - и у нас.

Българите в LinkedIn са 1,2 млн., компаниите - над 24 000 и то във всевъзможни браншове. Все повече хора от българския бизнес основават потребно и за останалите консуматори наличие, като измежду тях са и множеството топ мениджъри. Това са единствено няколко от изводите на за потреблението на LinkedIn у нас, направен от маркетинг организацията, която към този момент 6 години работи с някои от най-големите компании в България.
 Най-търсените специалности по света (и у нас) в LinkedIn
Най-търсените специалности по света (и у нас) в LinkedIn

Месечният приръст на работни места в платформата остава мощен

На какво се дължи това огромно въздействие? " LinkedIn е платформа за благоприятни условия във всеки аспект на думата. Ако хората не престават да я възприемат като обществена мрежа за намиране на работа - да, склонен съм, само че в по-широкия смисъл на думата " работа ", в това число с нови планове, които всеки един от нас може да притегли за сегашния си бизнес ", дава отговор създателят на организацията.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Иначе казано - в случай че желаете да извършите идната стъпка в личната си кариера или в развиването на бизнеса си, LinkedIn е от основно значение.

Не е просто уебсайт с разгласи

" Добрата вест е, че в това число и у нас през последните 3-4 години LinkedIn се вижда. Преди 2018-2019 година това не беше по този начин. Със сигурност можем да отбележим доста по-бързия ритъм на нови регистрации спрямо останалите платформи - приказваме за 20-25% на годишна база и то при не чак толкоз ниски начални стойности ", разяснява пред Money.bg Кръстев.

Голям фактор за това е старанието " LinkedIn да бъде сигурна среда за правене на бизнес - за водене на бизнес връзка, за привличане на хора, за образование ". Това отсъства при останалите огромни обществени платформи.
 Александър Кръстев
Източник:

Александър Кръстев

Той признава, че " тихото болшинство доста дълго време беше над 90-95% " - това беше делът на потребителите, които или изобщо не влизат, или не основават наличие. Сега наклонността е за все по-активна приложимост на платформата.

" С развиването на обществените мрежи персоналният бранд става все по-голям и то даже не в посока инфлуенсърство. Тук потребителите виждат по какъв начин дейното основаване на качествено наличие и дейното наличие с прибавяне на стойност, със шерване на опит и дори на личните неточности оказва помощ освен да развиват своите бизнеси, само че и да оказват помощ на по-младите консуматори да се развиват ", добавя създателят на BookMark.
 LinkedIn гради своята
LinkedIn гради своята " войска " от инфлуенсъри

Влиятелни консуматори развиват сполучлив бизнес в деловата обществена мрежа

Ключови са и опциите за образование, които предлага обществената мрежа посредством своя Learning център: " Тук, тъй като е изчистено от всевъзможен различен информативен звук, то се възприема доста по-ефективно ".

LinkedIn. БГ

У нас на годишна база LinkedIn потребителите са се нараснали с 20 на 100. От тях близо 200 000 са дейни най-малко един път месечно, а 30 000 разгласяват наличие.

" Българските консуматори не изостават, дори бих споделил, че са много любопитни, тъй като изключително през последните 2 години се появяват доста основатели на наличие от бизнеса. Почти всички огромни бизнес водачи са в LinkedIn - дълги години доста от тях бягаха въобще от обществените мрежи ", показва Кръстев.
 10-те най-търсени умения, които работодателите желаят да видят в CV-то ви в този момент съгласно LinkedIn
10-те най-търсени умения, които работодателите желаят да видят в CV-то ви в този момент съгласно LinkedIn

Голяма част от фирмите обръщат внимание на тези умения

Според него " много сериозна е представителността на промишленостите с висока добавена стойност ": измежду бизнес профилите най-вече са тези на компании, които оферират консултантски услуги - над 6000, към 3000 са компаниите от индустриалния бранш, а над 2000 са софтуерните.

" LinkedIn към този момент не е платформата на търговците и HR. Буквално хора от всички равнища на бизнесите, с всевъзможни функционалности го употребяват. Собственици на бизнеси, които знаем, че имат огромен брой задължения, прекарват много време в LinkedIn и оказват помощ в това число чисто стратегически за развиването на наличието на своите компании ", акцентира Александър Кръстев.
 Какво би трябвало да разкрива за вас профилът в LinkedIn?
Какво би трябвало да разкрива за вас профилът в LinkedIn?

Няколко въпроса, на които мениджърите търсят отговори

Към момента единствено 174 български компании имат по над 5000 почитатели в обществената мрежа, само че информационният специалист отбелязва, че приказваме за растеж от 70% единствено в границите на 6 месеца. Освен това " доста компании и на световно равнище разчитат на налагането на избрани лица, на техния персонален бранд ". А в това има аргумент, тъй като логаритмите предизвикват наличието от персоналните профили.

Как да създадем бизнеса си видим?

Александър Кръстев споделя своята доктрина за " петте кръга на LinkedIn " - по какъв начин платформата може да работи по-ефективно за фирмите:
Пример от водачите и от мениджмънта; Ангажираност от страна на чиновници, които могат да удвоят или дори да усилят 3-4 пъти аудиторията, до която доближава наличието от една страница; Качествено наличие, което е насочено не към продукта и услугата, а към клиента, неговите компликации, задания и предизвикателства; Постоянно разширение на аудиторията - ориентировка към по-бавни, само че дълготрайни резултати; Визия за бъдещето, която притегля лоялни клиенти, тъй като виждат, че техният сътрудник знае накъде ще пораства цялата промишленост и могат да вървят дружно.
" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР