Не се притеснявайте, България ще има доста по-престижен ресор в

...
Не се притеснявайте, България ще има доста по-престижен ресор в
Коментари Харесай

Борисов: Ще имаме престижен ресор в ЕК

Не се тормозете, България ще има много по-престижен сектор в новата Еврокомисия. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който участва на откриването на обновената постройка на НСА в центъра на София. " Ще бъде и с три пъти по-добро финансиране от досегашното ", добави той.

" Сега повече работа и проявление. Сложете им едни остарели фотоси, да видят какво е свършено, а пък след това да си плямпат каквото желаят ", обърна се министър председателят към ректора на Националната спортна академия (НСА) " Васил Левски " професор Пенчо Гешев.

Пенчо Гешев благодари на премиера за неговата персонална заслуга за запазване на спортните парцели на академията.

" Така базата в Несебър е избавена с помощта на него, а на последното си съвещание Министерски съвет я разгласи за обществена държавна благосъстоятелност и към този момент няма кой да я открадне ", уточни проф. Гешев.

Пред постройката на академията на улица " Гургулят " 1 той връчи на Бойко Борисов неповторима фотография на Георги Аспарухов - Гунди.

" Колко е нужен той за българския футбол през днешния ден! ", възкликна министър председателят.

" Остана ни единствено един парцел да оправим. Нека тези, които желаеха да ги приберат, да приказват за корупция ", сподели още Борисов.

Сградата, която е на 85 години, бе оповестена със средства по европейската стратегия " Региони в напредък ".

Общата сума на плана е 3 755 636, 28 лв. От Европейския съюз идват 2,5 милиона, от Министерството на районното развиване - 525 хиляди лв., финансирането от НСА е 255 636, 28 лв..

По тази стратегия в България за двата програмни интервала са влезнали и ще влезнат към 1 милиард лв. - за учебни заведения, детски градини и университети. Това е направено с 5 милиона, нали си представяте какво може да се направи с 1 милиард, съобщи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР