Не се притеснявам от проверка, защото още от самото начало

...
Не се притеснявам от проверка, защото още от самото начало
Коментари Харесай

Нотариусът, подписал акта за собственост на Руската църква: От самото начало ми стана ясно, че въпросът е политически

Не се тормозя от инспекция, тъй като още през цялото време ми стана ясно, че въпросът е политически. Това съобщи нотариус Иван Дахтеров, държавният чиновник, издал нотариалният акт за благосъстоятелност на храма от страна на Русия през 1997 година.

" Имах 3-годишен опит, когато издадох акта. Адвокат е показал документите. Не е бил чиновник на посолството. Не е имало прекачване. Това е констативен нотариален акт, който признава права, които към този момент съществуват преди този момент. Нотариусът, на основа на писмени документи, установи дали тези права съществуват, или не “, изясни Дахтеров.

" Представеният документ е от XIX век – крепостен акт от 1898 година Вероятно повода за търсенето на издаване на констативен нотариален акт е последователност – въпреки всичко Царска Русия, по-късно Съюз на съветските социалистически републики, по-късно Руска федерация “, разяснява нотариусът пред bTV.

" Като нотариус аз виждам рамките на правото и молбата на клиента. Дали в този момент или тогава – резултатът щеше да е един и същи. Когато пред нотариуса се показа документ, нотариусът не извършва ролята на полиция. Изисква се документите да се показват в оригинал. Няма подобен вид инспекция, тъй като гражданското право допуска доброжелателност и почтеност “, посочи Дахтеров.

" Придобитото посредством закононарушение не поражда юридически резултат. Ако има корист, в даден миг тя ще е безсмислена “, акцентира нотариусът.

" С оглед значимостта на парцела и значимостта на проблема не се допуска представянето на погрешни документи. Не се тормозя от инспекция, тъй като още през цялото време ми стана ясно, че въпросът е политически и идват избори. Дали съм аз, или някой различен – няма значение. Казусът е забавен от политическа позиция. Не съм викан от прокуратурата. Интересен ще бъде методът, по който ще бъде извикан. Очаквам инспекция, само че със успокоение. В 30-годишната ми кариера съм имал инспекции, смятам работата си за виновна “, уточни той.

" Констативният нотариален акт играе ролята на доказателство досега, в който не се появи друго доказателство за друга благосъстоятелност, противоречащо на този нотариален акт. Тогава той стопира да има такова правно значение. Не съм чул някой да е оспорил с документи “, изясни още нотариус Иван Дахтеров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР