Не се обсъжда таван на заплатите в държавните болници, а

...
Не се обсъжда таван на заплатите в държавните болници, а
Коментари Харесай

Без таван на заплатите в болниците, ще има лимит на ножицата между най-ниската и най-високата

Не се разисква " таван " на заплатите в държавните лечебни заведения, а позволена разлика сред най-ниското и най-високото заплащане. Това съобщи министърът на опазването на здравето Христо Хинков във връзка оповестеното от министъра на финансите преди 10 дни, че шефове на някои държавни лечебни заведения вземат заплати 40-50 пъти над междинното за лечебното заведение.

" Няма по какъв начин да има таван на заплатите в случай, че има разнообразни категории. Ето това съответствие е значимо и то важи както за работещите в незабавна помощ, по този начин и за работещите във всички лечебни заведения, където има над 50% държавно присъединяване. Трябва  обаче да се пресметна и да се види, би трябвало да се приказва с лекарския съюз, да се уточнят тези неща и тогава да се одобряват. Синдикатите би трябвало също да се включат ", сподели здравният министър, представен от БНР.

По думите му към момента не е ясно по какъв начин ще се разпределят и 30 млн. лв. към незабавна помощ и здравните инспекции.

" Още има някои неуточнения, които отново са свързани с тези съотношения сред обособените специалности в незабавната помощ. Очаква среща със синдикатите, главно с КТ " Подкрепа " и с КНСБ ", сподели здравният министър Христо Хинков. Той посочи, че през септември ще бъде въведена електронна рецепта и за изписване на антибиотици.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР