Не се наблюдава тенденция за увеличаване броя на украинските граждани

...
Не се наблюдава тенденция за увеличаване броя на украинските граждани
Коментари Харесай

Не се наблюдава тенденция за увеличаване броя на украинските граждани в област Габрово

Не се следи наклонност за увеличение броя на украинските жители на територията на област Габрово.

Това стана ясно от извършеното съвещание на Областния съвет по сигурност, ръководено от регионалния шеф Кристина Сидорова. За последните 57 дни записаните лица са 30, а от началото до в този момент в региона са регистрирани общо 527 лица, като 289 от тях са напуснали към този момент страната ни, а 8 са с изменен адрес в друга области. Към 28-ми този месец в област Габрово има общо 230лица.  В дневния ред на съвещанието беше включено още и разискване на общински бази за настаняване, както и държавни здания. Като такава опция още веднъж бяха коментирани базите на „ Студентски столове и общежития “, където принципал е Министерство на образованието. Остава готовността и на хотелите, които и досега се бяха присъединили в програмата за настаняване.

От БЧК споделиха, че към този миг няма огромно търсене на поддръжка от тях, само че заявиха подготвеност когато и да е и при нужда да подкрепят с храни и облекла, с каквито разполагат. На територията на област Габрово в просветителната система са включени към 15 деца. Има и такива, които избират да продължат образованието си отдалечено по украинската просветителна система.

На съвещанието участваха членовете на Областния съвет по сигурност -ръководители на институции от района, представители на общините, заместител регионалният шеф Андрей Николов, основният секретар на регионална администрация Веселин Радков и специалисти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР