Не се изпълняват текстовете от Закона за движение по пътищата

...
Не се изпълняват текстовете от Закона за движение по пътищата
Коментари Харесай

Експерт: 18% от средствата от глоби са за превенция на ПТП, останалите потъват в бюджета на МВР

Не се извършват текстовете от Закона за придвижване по пътищата за финансирането на предварителната защита на злополуките. По данни на Министерство на вътрешните работи 15-18% от средства, които влизат от санкции от камери, се харчат за дрегери и софтуери, а останалите потъват в бюджета на Министерство на вътрешните работи и отиват най-вероятно за заплати.
Това разяснява ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров.

" В Закона за придвижване по пътищата е казано, че всички средства, които влизат от санкции от камери, а годишно те са 100 млн. лв., би трябвало да отиват за превантивни мероприятия на пътя. В страната има 60 места, където стават всяка седмица произшествия, това са така наречен рискови сектори. Ако с този запас, който се събира, стартират да се отстраняват проблемите на пътя в тези сектори, ще намалеят и злополуките ", изясни специалистът по пътна сигурност за предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТV+ и TV1.

На 20 март Асоциацията на потърпевшите при произшествия и още няколко неправителствени организации, работещи в тази сфера, ще поканят за полемика водещите политически партии и обединения, с цел да изискат от тях преди изборите да оповестят какво считат да създадат за повишение на сигурността на пътя и понижаване на злополуките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР