Не се готви коалиция ГЕРБ-, и . Нашата цел е

...
Не се готви коалиция ГЕРБ-, и . Нашата цел е
Коментари Харесай

Румен Христов : Не подготвяме коалиция с БСП и ДПС

" Не се готви коалиция ГЕРБ-, и. Нашата цел е да създадем цялостна готовност и да получим доста добър резултат. Сигурен съм, че ще бъде по-добър от настоящия. Очакванията са, че досегашните втори ще си намалят резултата. Безспорно ръководството ще бъде съдружно. На този стадий коалиция с наподобява невъзможна, от дълго време имаме доста съществени разлики ", заяви лидерът на Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в пред Bulgaria ON AIR. 

Той се съгласи с Бойко Борисов, че би трябвало да има разговор сред партиите и да се видят предпочитаните тематики. По думите му разговорът след изборите е значим, само че това не значи коалиция.

" Скептичен съм във връзка с определението експертен/програмен кабинет. Всеки кабинет е политически. Може да няма блестящо изявени политически фигури, само че зад тях ще има политически обединения, които носят отговорността в Народното събрание. се пробва да пази експертно своите политики. Атаките към тях не са личностни, ние спорим за политиките, които са значими за България ", сподели още Христов в студиото на " Денят ON AIR ".

и " Възраждане " сезират Конституционния съд поради АЕЦ " Козлодуй ".

" АЕЦ " Козлодуй " е алтернатива. Тя е доста по-лесна за дотъкмяване. Многократно сме казвали, че сме срещу АЕЦ " Белене ", той е корупционен план. Тази площадка е сеизмична. Но два блока в АЕЦ " Козлодуй " - да ", разяснява Христов.

Лидерът на не има вяра страстите да се потушат след изборите на 2 април, само че е на мнение, че може да се реализира небосвод на ръководство, което да подсигурява приемането на законите, свързани с ПВУ, правосъдната промяна и бюджета. Перспективата пред служебно държавно управление не е с дълъг небосвод, означи гостът.

" Има мощно разделяне в Народното събрание. Явно в обществото няма изкристализирана концепция на кого да гласоподава доверие, който да бъде лидер и да лидира процесите ", означи Христов.

Депутатът от ГЕРБ- се разгласи за смяна на Конституцията, само че счита, че България не е узряла за президентска република. Промяната на модела става с 2/3 от членовете на Велико национално заседание. Ние не можем да реализираме болшинство от 121 в елементарен парламент. Няма по какъв начин това да се случи, уверен е Христов.

Той акцентира, че Еврозоната е доста значима за българската стопанска система и жителите. 

" Забавихме се, изпуснахме опцията. Много се колебая, че при тази висока инфлация бихме могли да покрием критериите и на 1 януари 2024 година да станем член. Очаквам значително решението да бъде политическо. Не бяхме изцяло подготвени и за Европейски Съюз, най-после имаше политическо решение, което ни подтиква да влезем в този съюз ", съобщи Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в. 

Той е на позицията, че е по-добре да си запазим нуклеарните мощности, даже в случай че би трябвало да загубим част от парите по Плана за възобновяване и резистентност.

" Да, това са мощности от предишното, само че те сега нямат опция и би трябвало да работят ", приключи Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР