Не се чувствам в безопсност повече или по-малко, отколкото през

...
Не се чувствам в безопсност повече или по-малко, отколкото през
Коментари Харесай

Христо Грозев: Когато Кремъл каже, че си в безопасност, трябва да се притесняваш

Не се усещам в безопсност повече или по-малко, в сравнение с през последните години, когато влязохме в полезрението на Кремъл и от там има апели да се оправят с нас. Това, което се случи през последните дни, по-скоро даде гласност на протичащото се в последните 1-2 години, сподели пред БТВ търсеният от Русия български публицист от проверяващото издание " Белингкет "  Христо Грозев.

Той уточни, че изказването на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова му се е сторило импровизирано, имровизирано.

Тя твърди, че съм в листата за национално търсене, а въпреки това – че няма никаква заплаха за мен. Как тези две изказвания могат да съществуват редом? В същото време тя сподели и че съм нежелателен в Русия. Когато от Кремъл пристигна каквото и да е изказване, че ти си в сигурност, би трябвало да започнеш да се притесняваш, съобщи Грозев.

В отговор на въпрос дали има информация каква е повода за оповестяването му за търсене от Русия, журналистът уточни, че можем да се осланяме само на пуснатата от Кремъл информация, че става въпрос за нарушение на цензурния закон за информация за войната в Украйна.

Най-вероятно причина е станало едно от нашите следствия през последните месеци и по-конкретно разкрития за отдел, който програмира крилатите ракети, с които се удря Украйна. По последователност наподобява най-вероятно това да е влезнало в полезрението на Русия, разяснява Христо Грозев.

Поддържаме връзка с българските правохранителни органи, сподели Грозев, като посочи, че няма терзания да се прибере в София.

Това е част от работата ми, съобщи още журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР