Не считам, че за две седмици - това е дължината

...
Не считам, че за две седмици - това е дължината
Коментари Харесай

Здравният министър към студентите: За 2 седмици не бихме могли да застрашим учебната година

" Не смятам, че за две седмици - това е дължината на един болничен лист, бихме могли да застрашим такава една образователна година ". Така безапелационен беше здравният министър проф. Костадин Ангелов, който разяснява терзанията на студенти по медицина и бъдещи агрономи, че губят значими за образованието си практики, преминавайки на. Това се случи след заповед на Ангелов, а в това време просветителният министър Красимир Вълчев призна, че в обстановката с разпространяването на у нас, причините му да се затварят учебни заведения и университети последни, от ден на ден губят мощ.
Малко по-рано в ефира на Българска национална телевизия студенти от няколко университета в Пловдив показаха опасения, че тази академична година може да се окаже нулева. Студентите оферират хибридно образование. Има специалности, за които е невероятно отдалеченото образование. Бъдещите агрономи са безапелационни, че с отдалечено образование няма по какъв начин да завършат. И може някои от студентите да откажат да заплатят таксите за този учебен срок. " Искаме опция от ръководещите по какъв начин и кога ще си вземем практиките ", сподели Христо Козарев, ръководител на Студентския съвет на Аграрния университет в Пловдив пред националната телевизия. На същата позиция застават и студентите от АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев ".
 Студентите се оправят онлайн, само че избират присъствено образование Студентите се оправят онлайн, само че избират присъствено образование
" Ние още от първата вълна се справихме с отдалеченото образование, само че считаме, че присъствената форма или хибридната форма би дала по-до...
Проф. Ангелов съобщи, че не чака нулева година в университетите поради затваряне или карантина и прикани студентите към самообладание, без да отговори съответно дали прогнозата е за удължение на ограниченията за университетите във времето. След края на тези две седмици ще се гледа и проучва статистиката за разпространяване на болестта и тогава ще се мисли за идващите ограничения, акцентира той.
" Основният принцип, към който сме се стремяли е извеждането на студентите от образование в електронна среда, е точно присъствената форма на образование в затворени пространства. Това е частен случай за осъществяване на процедура на отрито, нещо, което не е включено в нашата заповед, тъй че не считам, че има проблем тази процедура навън да бъде проведена и да бъде извършена, защото тук рискът от разпространяване на болестта навън е най-малък, т.е. в случай че се носят вярно маските, да покриват устата, да покриват носа по способи, по който се опитваме в нашата заповед, смятам, че тази процедура може да бъде извършена ", разяснява той и добави: " Сами разбирате, че една заповед не може да обхване всеки аспект от нашия живот ".
Връщането на студентите в университетите крие опасности и съгласно последните изследвания една от главните аргументи за бързото разпространяване на вируса е точно присъственото образование, разяснява проф. Костадин Ангелов. По думите му образованието в отдалечена среда има своите дефекти, само че съгласно прочувания болестта в доста страни се усилва от започването на образованието на възпитаници и студенти.
Министърът на опазването на здравето прикани и  да не се приказва за дълги сюжети, " нашата цел е да управлението на инфекцията и понижаване на натиска върху лечебните заведения ".
 Красимир Вълчев: Целта ни е най-много присъствено образование на възпитаници и студенти Красимир Вълчев: Целта ни е най-много присъствено образование на възпитаници и студенти
" Целта ни е най-много присъствено образование. По всичко наподобява, че през стартиралата образователна и академична година пандемичната обстановка ще...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР