Не само в Стара Загора, за съжаление, бръсненето на глави

...
Не само в Стара Загора, за съжаление, бръсненето на глави
Коментари Харесай

Инфлуенсърка от Стара Загора: Бръсненето на глави е ужасяваща практика на много места в България

" Не единствено в Стара Загора, за жалост, бръсненето на глави се оказва ужасяваща процедура на доста места в България ". Този фрапантен коментар на инфлуенсърката Божидара (Дари) Овчарова пред водещата Мира Добревапоказва, че казусът с домашното принуждение в страната ни няма граници. Междувременно, Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира след клип в обществените мрежи на Очварова.В него тя споделя, че има доста други случаи на остригани дами в града и това се случва от години.
Скритата действителност и цензурата
Овчарова натъртва, че доста са случаите, които остават невидими, отвън обсега на обществения интерес. Цензурата и страхът са две мощни сили, които държат този мрак в загадка: " Видях обявата в Instagram - фотографията на момчето с 400 шева и изпод " лека телесна щета ", като отворих публикацията и разбрах, че вътре е имало стригане, рязане, закани, побой. Въобще не се изненадах. Това не се случва единствено в Стара Загора, само че и в дребните села, доста постоянно. "
Жестокият циничен кръг
„ Тормозът е на всички места сред нас “, декларира Овчарова. Той не се лимитира единствено до физическо принуждение, само че може да одобри и вербални и психически форми: " Има тормоз в фамилията, в учебно заведение, само че никой не приказва за тези неща и тъжното е, че ние би трябвало да стигнем до такава ужаснаситуация, която е грозна, с цел да стане поредното„ всяко знамение за три дни “. "



" В Стара Загорачесто се следи този циничен кръг - връзка, невярност, бръснене на глава ".Тя привежда ужасяващи образци от заведения и нощни заведения, които потвърждават, че казусът не е стеснен единствено в домашните стени.

" Когато си в среда на насилници, в случай че не искаш да бъдеш мачкан, ти започваш да бъдеш тяхно отражение ", добави тя.
Коментарът: “Тя си го е търсила, тя си го заслужава, пичът вярно е постъпил "
" Не стига страхът от мъжа, не стига страхът от това, че няма институции, ами и страхът, че ще и кажат, „ еми, сама си е отговорна, за какво вървиш с него “, от време на време няма отговор на тези въпроси, само че хората не схващат ".
Скъпи ТикТок, в случай че изтриеш клипа ми еднопосочно показваш, че си НА СТРАНАТА НА НАСИЛНИКА!:)
" Всеки човек на този свят е роден от жена. Не забравяйте, че имате майки, а някой ден ще имате синове и дъщери. Господ гледа и всичко се връща. Ако изречеш едно нещо, то остава. Хората, които разясняват в поддръжка на насилника, са негови съучастници ", казаинфлуенсърката.
Институциите и полицията
Дари Овчарова демонстрира с редица образци, че институциите и полицията не всеки път са надеждна поддръжка за жертвите на домашно принуждение: " Жените имат боязън да приказват, тъй като, в случай че се обадиш в полицията, в най-хубавия случай ще задържат насилника единствено за 72 часа, по-късно той още веднъж ще е на независимост, като законътняма да му направи нищо, той ще се върне агресиран, че дамата е потърсила помощ от полицията и още веднъж ще последва следващото принуждение. "
Незабележимият боязън и неналичието на поддръжка
След толкоз време домашното принуждение към момента остава огромна табу тематика в България. Мнозина избират да остават безмълвни и да не приказват за това, за което страдат. Дари Овчарова разкрива, че страхът не идва единствено от насилниците, само че и от обществото, което може да обвиняважертвите, чезаслужават това, което им се случва.
Провокацията като искра за експанзията
Какво може да предизвика експанзията в българите? Въпросът е комплициран и широкообхватен. Някои експерти считат, че икономическата неустановеност, обществената натегнатост и неналичието на обучение са едни от факторите, които основават почва за принуждение. Дари Овчарова споделя своето мнение, че главната причина за напускането й на родния град е страхът. Този боязън основава вътрешно напрежение и може да бъде катализатор за принуждение.

" Не знам по какъв начин случката с Дебора може да се назова лека телесна щета, само че тя не е единственият случай ", сподели тя.

" До известна степен ме е боязън да приказвам намерено, само че тези истории би трябвало да бъдат чути ", заключиинфлуенсърката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР