Не само Шенген е счупен. Счупени са няколко неща по

...
Не само Шенген е счупен. Счупени са няколко неща по
Коментари Харесай

Анализатор: Ако искате да спрете мигрантите, трябва да правите огради

" Не единствено Шенген е строшен. Счупени са няколко неща във връзка с вътрешната политика на Европа, респективно има проблеми с външната политика. Дъблин е строшен, несъмнено. " Това съобщи Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията.
" Виждаме голяма вълна от стопански мигранти в Европа, които стартират да провокират внезапно повишаване на въздействието на десните партии. Най-драстичният образец е Швеция ", означи Безлов. По думите му, центристките партии отиват надясно в тяхната мигрантска политика, а това основава доста огромен проблем на тези, които са останали отвън Шенген. Според него последният коментар на Марк Рюте дава сигнал, че Нидерландия може да се откаже от позицията си. Там през ноември предстоят парламентарни избори, а Нидерландия е доста комплицирана в политическо отношение страна, добави анализаторът.
" Вероятно там ще има съществено разбъркване. Рюте няма да е повече премиер-министър. Неговата партия е доста разграничена по отношение на миграцията. " Според Безлов възобновените вътрешни инспекции по границите в границите на Шенген не вземат решение казуса. " Ако желаете да спрете (мигрантите – бел. ред.), би трябвало да вършиме огради. " " Мигрантският поток не желае да остава тук. Ние нямаме страховете на Швеция, Австрия, Нидерландия ", разяснява Тихомир Безлов в предаването " Събота 150 ".
" Средният българин вижда, че от това нищо няма да стане за момента и не се безпокои изключително. Той би трябвало да се безпокои от други неща – ние нямаме никаква мигрантска политика, за разлика от Западна Европа ", уточни анализаторът. Той изрази мнение, че поради демографската рецесия би трябвало да търсим модел, мигрантска политика, хора, тъй като " това е неизбежната тематика ".
Драмата на Западна Европа е, че желаят нашите лекари, инженери, откриватели, само че в същото време с изключение на тези хора там отива и " най-ниският пласт - криминали, ромското малцинство ", сподели Безлов. " Не си представям, това е доста скъпо и комплицирано за нас, да създадем огромна, систематична, дълга акция в медии, с опиниън мейкъри. Нямаме ресурсите и традициите за такова нещо ", счита анализаторът по отношение на вероятните ходове на страната ни за възможен напън.
Безлов изрази вяра, че " в случай че Австрия остане сама, откакто Нидерландия се дръпне и има задоволително огромен напън от страна като Германия, може да се направи нещо ". Той не изключва и вид " мигрантски рекет ", само че дефинира това като " жестоко ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР