Не само правителството не работи – не работят и комисиите

...
Не само правителството не работи – не работят и комисиите
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на председателя на Комисията по енергетика към парламента

Не единствено държавното управление не работи – не работят и комисиите към Народното събрание. Комисията по енергетиката през вчерашния ден свърши в 12 часа, ръководещото болшинство се въздържа, само че отчетите можеха да станат следобяд, само че това не се случи. Председателите на всички комисии в Народното събраниеса от ръководещото болшинство – те не работят, когато има значими неща за всички български жители. Искаме оставката на ръководителя на Комисията по енергетиката. Това оповестиха на брифинг от ГЕРБ в Народното събрание.

Исканата оставка е по отношение на импортирания законопроект на ГЕРБ за общини, лечебни заведения, храмове и детски градини във връзка с високите сметки на електрическа енергия за небитовите консуматори.

" За сметка на това виждаме чувания, които не отговорят на условията да са в дневния ред. За сметка на това десетки места остават на мрачно. Всеки един български жител, без значение за коя партия са дали своят вот, всеки кмет, без значение от коя партия, страдат. Този законопроект споделя, че могат да употребяват цените на електрическата енергия такава, каквато е била през предходната година по това време. Храмовете, които стотици години не са били затваряни, се чудят по какъв начин да си платят сметките за ток. Става дума за обществени небитови консуматори, които не могат да вдигнат сами своите доходи ", обявиха от ГЕРБ.

Росица Кирова от ГЕРБ разяснява, че Комисията по енергетика има задоволително специалисти, само че по тази значима тематика не е имало политически обединения, които да са били срещу, въпреки ръководещото болшинство да се е въздържало.

" Разчитаме ръководителя на Народно събрание, който е виновен за организацията, ще направи по този начин, че да работят комисиите - да се съблюдават разпоредбите, да ги съблюдава и той, а не съгласно обстановката ", добави още Кирова.

Очаквайте детайлности.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР