Не само ентусиастите се интересуват какво се случва с човешката

...
Не само ентусиастите се интересуват какво се случва с човешката
Коментари Харесай

Учените отговарят: Какво се случва с човешката душа след смъртта

Не единствено запалянковците се интересуват какво се случва с човешката душа след гибелта

Учените също внасят своята милостиня в проучванията на феномена. Американски откривател дава отговор на въпроса за съществуването на душата, употребявайки законите на физиката, открити от Айнщайн

Американският психолог Джон Качуба, създател на книгата „ Ловци на привидения “, декларира, че в действителност законите на гениалния физик потвърждават, че силата на човешкото тяло не изчезва след гибелта му. Според теорията на относителността всяка сила във Вселената е константа – т.е. тя съществува непрекъснато и не може да бъде унищожена. Излиза, че след гибелта от индивида остава енергийна материя, която не може да бъде разрушена заради физическите си свойства.

Айнщайн твърди, че цялото пространство е запълнено с невидимо вещество, което той назовава „ ефир “

Според него празнотата е невъзможна, другояче всички известни закони на физиката – като този за гравитацията или за разпространяването на светлината – просто не биха могли да съществуват. Американският психолог допуска, че „ ефирът “ е точно онази сила, която се е освободила от тялото след гибелта на индивида.

„ Когато се храним, преобразуваме насъбраната от растенията и животните топлинна
сила в самобитно биологично електричество. Именно то кара сърцето да бие, белите дробове – да дишат, можем да се движим. Когато настъпи физическа гибел , това електричество се освобождава. То не се разтапя във въздуха, а се съединява с материята, която изпълва това пространство “, счита Качуба.

Той обаче акцентира, че това напълно не потвърждава съществуването на каквито и да било полупрозрачни сфери: дами в бяло, старци, дрънчащи с вериги и така нататък Неговата доктрина е строго научна, издигната на физичните закони.

„ Не бих желал да ме възприемат като следващия изследовател на паранормална интензивност, тези страхотии не ме интересуват “, споделя той.

Докато Нил Джонсън – психолог от Чикагския университет, се придържа към мнението, че привиденията са извънредно плод на въображението: „ Това е игра на разсъдъка. Когато доста желаеме да забележим нещо, ние си го представяме, а по-късно започваме да имаме вяра, че в действителност сме станали очевидци на нещо необяснимо. Всеки от нас може да си напомни най-малко три истории, когато в тъмнината е вземал закачалката за човек. Нашето въображение изключително се развихря тогава, когато рецепторите не получават задоволително информация, когато видимостта и чуваемостта срещат трудности “, изяснява той.

Американският психолог поучава постоянно да се търси рационално пояснение на събитията

Неизправната апаратура може да докара до това, че лампата ненадейно да угасне. Шумът от съседите може да се схване като наличие на духове. А предметите, които изчезват и ненадейно се появяват, не са нищо друго, с изключение на тривиално забравяне. Хора се снимат в празни стаи с нискочестотни фотоапарати, а по-късно получават фотоси с транспарантни сфери. По този мотив Джонсън поучава обективът да се избърсва от време на време…

Подобни изказвания могат да огорчат медиуми и парапсихолози, които, въоръжени с принадлежности, обикалят омагьосани места и остарели имения с вярата да документират наличието на полтъргайст.
Това обаче не може да попречи на тези, които въртят преференциален бизнес с любовта на хората към непознатото…

Например Лин Мойси – притежател на имението Ларимър, кани група откриватели да открият равнището на паранормална интензивност. След като се доставя с публично удостоверение на съществуването на призраци в къщата си, взема решение, че не трябва да пропилява това благосъстояние и провежда „ екскурзия с привидения “ из имението. Цената е 10 $ на човек. Други притежатели на сходна недвижима собственост чакат идването на откриватели с инфрачервени камери…

Инфо: kratko-news.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР