Не само, че не се купува, не само, че не

...
Не само, че не се купува, не само, че не
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не знам дали президентът е подведен или объркан, но не е човекът, който беше

" Не единствено, че не се купува, освен, че не се пазари, ние сме тук, с цел да ги убедим, че имат историческа роля. В момента са шест индивида, от които зависи превеса накъде отива България. " - по този начин министър председателят Кирил Петков отговори пред " Дарик " на изявлението на президента Румен Радев, че в Народното събрание се търгува с депутати.

" И през днешния ден ще продължим да приказваме с всеки един, който има вяра, че отговорността за смяната не е на партия, не е на водач, всеки от нас носи своята отговорност. "

Министър-председателят сподели, че още преди седмица в " Продължаваме промяната " е витаело чувството, че " задкулисието дърпа с всички допустимо лостове, с цел да смъкна това държавно управление ":

" Имаше гласове от хора, които аз доста почитам, които споделяха, че нищо не може да се направи сега и би трябвало да се върви на избори. Имаше някои от нас, които споделиха " в противен случай, трябват ни 12 гласа. " Ние би трябвало един по един да приказваме с всеки вероятен всеки народен представител, който има вяра, че клетвата му е за България, а лоялността не е за нечий партиен водач. "

Петков акцентира и на това какво зависи от идния избор на съмнение в сряда: " Да кажем, че държавното управление пада, отиваме на нови избори. Оттам незабавно изгубваме Народното събрание и шанса да създадем новите 22 закона, с цел да усвоим 12-те милиарда. Веднага изчезва шанса да се смени ръководството на КПКОНПИ и антикорупционната борба да продължи. Веднага свършва шанса да сложим арбитър, който да може да следи какво прави основният прокурор и да го проверява, в случай че прави неточности, които ние знаем, че прави. "

" Всичко това отива на назад във времето и България влиза в една серпантина на избори, може би след избори, в безвремие в средата на война, в средата на икономическа рецесия, в средата енергийна рецесия, в предверието на идната зима, когато не се знае какво ще се случва в цяла Европа. В този миг шест индивида, в случай че натиснат бутона " независимост "... Ако натиснат бутона " естествена страна ", в случай че натиснат бутона не със статуквото и задкулисието, а този с " ние имаме право на лично мнение ", България има напълно друга посока. "

Премиерът добави, че в случай че това се случи, първото нещо, което ще направи ръководството е да назначи Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, да одобри 22-те закона, както и Закона за правосъдната власт.

" Този исторически вододел не зависи от хора, които са скрити някъде, а от шест депутата. "

Петков разяснява държанието на президента по следния метод: " Никога не съм атакувал президента Радев. Аз си припомням доста добре по какъв начин започнахме в първия длъжностен кабинет, имахме общи цели с битката с корупцията - по какъв начин да вземем за пример в никакъв случай не ми беше казано да спра с Българската банка за развиване. Това в никакъв случай не може да се не помни. Това, което аз мисля, че се случва, е че той се обърка - не знам дали е измамен, комплициран, само че има нещо, което го кара към този момент да не е индивида, който беше. Има късмет още бързо да се върне към своята мощ. Когато задкулисието влезе в президентската институция, всички ние излязохме на площада. Излязохме, тъй като искахме да покажем, че това е алена линия, която в случай че прекосиш, гражданското общество идва и те пази. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР