Не съм водил никакви разговори с президента Румен Радев за

...
Не съм водил никакви разговори с президента Румен Радев за
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Радев няма нищо общо с референдума за президентска република

„ Не съм водил никакви диалози с президента Румен Радев за референдума за промяна на политическото ръководство. Откакто той е президентq може би един път съм се виждал с него. Референдумът е наша отдавнашна концепция, която касае нашата визия за мажоритарни избори “. Това съобщи на конференция водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов.

Той акцентира, че Радев „ не знае за тази цел, няма никакво присъединяване, той си води президентството, ние си водим това, което ние решаваме, че е вярно “.

На въпрос ще се коалират ли с някоя партия на идните избори, Трифонов съобщи, че Има Такъв Народ няма да вземат участие в коалиция. „ Ако влезем в идващ парламент, ще създадем всичко допустимо той да бъде работещ този път “, добави той.

Според него повода да има отлив от Има Такъв Народ към Политическа партия е поради „ историята и харизмата “ на Кирил Петков и Асен Василев и поради „ анти-ГЕРБ позицията, която те заеха “.

По отношение на изчезналия милиард, за който Кирил Петков приказва по време на изявление, Трифонов сподели: „ Увисна ми мандибулата. Това е безспорна неистина, за какво го сподели – не знам, като беше министър-председател също лъжеше, само че това е безспорна неистина. Няма подобен милиард, не съм му се обаждал за никакъв милиард и не съм го питал „ къде ми е милиардът “.

„ На 21 април е първото ми дело за клюка против Петков “, добави водачът на Има Такъв Народ.

По тематиката „ Македония “ той уточни, че Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, както и Българска социалистическа партия и Демократична България с неучастието си са свалили ветото над Македония. „ Ние бяхме срещу свалянето на ветото над РСМ, тъй като единственият метод за принуждаване на северномакедонците, бе като не им махаме ветото. Петков си имаше собствен външен министър, лична политика, и те се на се съветвали с нас. Петков тогава не одобри френското предложение, той се скри зад решението на Народно събрание по тематиката “, разяснява водачът на партията.

На въпрос за какво „ ИТН “ взима цялостната си дотация, Трифонов разяснява с въпроса: „ А за какво не ни питате за какво преди върнахме 4.5 млн. лева в държавния бюджет? “.

Преди дни Има Такъв Народ внесе съобщение в Народно събрание за провеждането на референдум по отношение на свикването на Велико Народно заседание и смяна на държавното ни устройство от парламентарна република към президентска./DarikNews
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР