Не съм сигурен дали целите на един културен клуб са

...
Не съм сигурен дали целите на един културен клуб са
Коментари Харесай

Експерт: Проблемите между България и РСМ са руска хибридна операция

" Не съм сигурен дали задачите на един културен клуб са да основава напрежение или да основава връзки сред двете страни. Нека да разделяме самодейностите, които търсят доближаване, и тези, които са основани за да няма другарство сред България и Северна Македония ", съобщи пред интернационалният анализатор Владимир Владимиров в коментар за нападенията над български клубове в Северна Македония.

За него всевъзможен тип експанзия в една европейска страна е неприемлива, само че:

" И в тази ситуация в Охрид, и в тази ситуация в Битоля вършат усещане няколко неща. Първото е, че имената на клубовете са определени по метод, по който сигурно да основават напрежение ", акцентира Владимиров в предаването " Преди всички " и добави мнението си, че това е съзнателно търсена провокация. Освен това:

" Хората, които отвориха тези клубове, всички до един са някогашни деятели на ВМРО-ДПМН. А това е партията в Северна Македония, която е на най-антибългарски позиции, и това е партията, която най-силно реагира против отварянето на тези клубове. За мен това наподобява като една немного добре направена театрална режисура, на която за жалост България и българското общество реагират предстоящо отрицателно. Смятам, че е значимо да се знаят детайлностите ".

Заради всичко това анализаторът прикани да не се реагира толкоз остро, преди да се знаят детайлностите.

Според него за тези клубове умерено може да се избере задоволително име, тъй като там са родени десетки видни персони, свързани с културата и в двете страни. Може да се избере име, което би ни свързало в наши дни, безапелационен е Владимиров.

Според него тези два клуба, против които имаше набези, ще продължат да генерират сходен вид събития.

" Ще вършат един отрицателен декор във взаимоотношенията сред двете страни ", добави той и сподели, те ще носят единствено проблеми и ще стопират Македония по нейния европейски път. 

" Проблемите сред двете страни в последните няколко години, от ветото насам, не са дирижирани от София, а те имат доста по-дълбок темперамент. Това е съветска хибридна интервенция, чиято цел е основаване на проблеми в южния и източния фланг на НАТО и Европейски Съюз ", изрече мнение интернационалният анализатор и добави:

" Цялата агитация против България, всички медии, които в Македония са носители на говора на омразата против България, са благосъстоятелност на близкия до Виктор Орбан медиен холдинг ".

Владимиров изрази убеденост, че формалният български културен център в Скопие няма да има никакви проблеми или похищения. И в София има македонски културен център, който работи от години и няма проблеми, сподели той.

Според него отношението на българските политици към тематиката Македония е несериозно:

" България няма нито тактика, нито конструкция на място, посредством която да работи ".

По какъв метод преместването на спора в Брюксел ще помогне за развиването на другарските взаимоотношения сред двете страни, попита анализаторът.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР