Не съм сигурен, че ако бъдат намалени субсидиите на партиите,

...
Не съм сигурен, че ако бъдат намалени субсидиите на партиите,
Коментари Харесай

Горанов не е убеден, че с по-малки партийни субсидии демокрацията ще цъфне

Не съм сигурен, че в случай че бъдат понижени дотациите на партиите, демокрацията ще стане по-силна – има причини в поддръжка на противоположното. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в коментар след днешното съвещание на Министерския съвет. Той въпреки всичко посочи, че не съществува спънка да има финансиране не от държавния бюджет, в случай че политическите партии в Народното събрание решат да няма финансиране с пари на данъкоплатците.
Основната тематика, по която приказва Горанов, беше Бюджет 2018. Припомняме, че той би трябвало да бъде импортиран за разискване в Народното събрание най-късно до края на утрешния ден (31 октомври), откакто държавното управление го утвърди.
„ Колкото повече, толкоз повече “ - с тази имитация на Мечо Пух финансовият министър обрисува желанието на хората в бранш „ Сигурност и защита “ за по-високи заплати. Той обаче уточни, че „ това не са пари на финансовия министър “ и има потребности и в други сфери. Темпът на напредък на приходите в бюджетната сфера не може да следва този в действителната сфера, акцентира Горанов, който не видя това като „ наложително неприятна вест “.
Пристрастен съм, само че считам, че бюджетът за 2018 година ще даде опция за осъществяване на главните цели на държавното управление, като акцентира на визията на кабинета за инфраструктурата. Не би трябвало да има изненади в Народното събрание при гласуването на бюджета за следващата година, предвижда финансовият министър.
Горанов сподели и, че все още не е сезирана държавната финансова ревизия по отношение на случилото се със здравния министър проф. Николай Петров. Финансовият министър добави, че Петров персонално е връчил оставката си на премиера Бойко Борисов, на четири очи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР