Не съм се ръководил от скандала с Nexo при избора

...
Не съм се ръководил от скандала с Nexo при избора
Коментари Харесай

Румен Радев: Скандалът Нексо избухна след като вече бях решил за третия мандат

Не съм се управлявал от абсурда с Nexo при избора си за третия мандат - той избухна, откакто аз бях взел своето решение. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти преди началото на кръглата маса на тематика " Българската енергетика - Стратегия 2023-2053 ".

" Така съм решил и разгадавам, че Българска социалистическа партия ще направи оптимално вероятното. Що се отнася до " Нексо " - не съм се управлявал от този скандал за своя избор. Мога да ви кажа, че той избухна, откакто бях взел своето решение. Но този проблем има капацитета да повлияе върху ефикасната работа на едно бъдещо държавно управление с мандат на Демократична България, това го виждаме всички ", разяснява президентът.

По думите му Българска социалистическа партия е била основният фактор за решение на парламентарната рецесия по отношение на избора на ръководител на Народно събрание, също така е посочила, че е подготвена на разговор и на компромис, както и на решения, които да са общи за болшинството партии.

" Виждате, че Българска социалистическа партия не бърза да слага червени линии, запази разговора и в доста случаи сподели, че е подготвена на компромис и решения, които да работят за множеството партии. Българска социалистическа партия работи и с политическите си съперници ", означи Румен Радев.

На въпрос по отношение на изискването, което беше сложено от вицепрезидента Илияна Йотова, по отношение на продължаването на политиките на служебния кабинет, президентът отговори следното:

" Ако под политика разбираме изкуството да се оползотворяват всички благоприятни условия, то служебният кабинет прави максималното да оползотвори всички благоприятни условия, тъй че да работи добре в името на България. От тази позиция политиката като изкуството да се оползотворяват всички възможности би трябвало да се следва от всички останали държавни управления ".

Радев добави още, че България не е подала молба за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност, тъй като процесът е комплициран би трябвало деликатно да бъдат премислени причините за този ход.

Датата за нови избори зависи дали и по кое време Българска социалистическа партия ще върне мандата, акцентира Радев.

Ден по-рано президентът връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия, откакто първите две политически сили ГЕРБ и Политическа партия не съумяха да образуват свои кабинети.

" Не сме очаквали третият мандат да пристигна при нас. Приемаме го като обвързване и доста комплицирана обстановка ". съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и заяви, че партията ще организира лидерска среща с останалите ръководители на политическите обединения.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР