Не съм получавал никакви доклади, информации, не е имало дори

...
Не съм получавал никакви доклади, информации, не е имало дори
Коментари Харесай

Плевнелиев срещу Дончев - различни реалности за Гебрев и Русия

Не съм получавал никакви отчети, информации, не е имало даже устни диалози с някой от шефовете на службите за отравянето на притежателя на " Емко " Емилиян Гебрев. Това съобщи някогашният президент Росен Плевнелиев.
На въпрос трябвало ли е да бъде известен, Плевнелиев отвърна, че 4 години по-късно още сме в областта на подозрения и версии, а институциите трябвало да работят по този начин, както английските служби създали по случая " Сергей Скрипал ". Бившият президент подсети пред Нова телевизия, че за отравянето на Гебрев, сина му и един от висшите мениджъри на " Емко " е писано по медиите още през 2015 година, само че " за жалост би трябвало да кажем, че институциите са още длъжни на българския жител от позиция правдивост " . Плевнелиев обаче поддържа дейностите на настоящето държавно управление и обясненията на основния прокурор Сотир Цацаров, само че в този момент българските жители желаят резултати.
Трябва да намерим причинителите, да представим цялото обвиняване, настоя Плевнелиев и даде образец с атентата на летище " Сарафово ", където всичко било открито " в интернационално следствие ". Делото там обаче продължава, а посочените за причинители още не са открити.
Ако желаете да генерирате хипотези – достоверни или недостоверни, можете да поканите някой анализатор, аз не рециклирам хипотези . Това безусловно сподели вицепремиерът Томислав Дончев на въпрос на Българска национална телевизия за какво ГРУ би се целило и желало гибелта на притежателя на " Емко” Емилиян Гебрев. В последно време имаме подправени вести, които се рециклират и от трибуната на Народното събрание, продължи с причудливата реторика вицепремиерът.
Изборна политика
Същевременно Дончев сподели, че имало в предишното опити да се навреди на изборния развой в България – да вземем за пример хакерски офанзиви против институционални уеб сайтове през 2015 година, само че той не можел да " рециклира хипотези ", а да приказва единствено по документи и доказателства, тъй че не знаел кой е създател на тези хакерски офанзиви.
За това време си спомни и Плевнелиев, който дефинира хакерските атаки като най-силните, осъществявани на Балканите. Затова той изискал и външна помощ, от НАТО, с цел да бъде открит източникът на офанзивата и „ с голяма доза вероятност” можело да се каже, че създател е хакерската група Fancy Bears, свързвана с съветските служби. Свиках КСНС, демонстрирах заключенията на партньорските служби и желаех дейности, изброи Плевнелиев. Къде сме 4 години по-късно, откакто институциите знаят, че бяхме атакувани в ден на избори? Наистина ли някой би трябвало да ни нападна, да ни повреди уеб страниците, да има нов Костинброд, с цел да реагираме, попита някогашният президент, като отново даде образец какво правели англичаните.
Относно това, че в края на март изтича мандатът на настоящия състав на ЦИК, Дончев даде забавен образец – било като в последния миг да се смени екипажът на задокеански полет. Ще се качите ли със успокоение, попита той и прикани да няма политическа нервност по въпроса.
Вероятно тъкмо преди избори хрумват нови хрумвания – другояче няма спор, че не е добре да се редактира изборното законодателство преди избори, добави Дончев и призна, че ремонтите били процедура. Относно поправката на ГЕРБ в Изборния кодекс (предстои да мине в Народното събрание на второ четене) да се вземат решения с нормално болшинство в изборните комисии, вицепремирът отвърна, че " несъмнено има някаква логичност за реализиране на консенсус ". Той отхвърли, че това може да е способ за имитация на избори, откакто постоянно може да се апелира в съда и даже да има ръчно преброяване на бюлетини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР