Не съм по-спокоен, столът ми е много горещ. Министерството е

...
Не съм по-спокоен, столът ми е много горещ. Министерството е
Коментари Харесай

Емил Димитров: За 10 дни Перник потреби водата си за месец

Не съм по-спокоен, столът ми е доста парещ. Министерството е мъчно. През годините хората не са го забелязвали. Много тежки задания имаме. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му отговорността, която носи е огромна.

Екоминистърът Емил Димитров с първи думи след диалога с прокуратурата

„ Половината ни специалисти са у дома поради ковид. Опитваме се да редуцираме инспекции или да командироваме чиновници, с цел да защитим специалистите си. Имаме доста хора, които желаят да изоставен, тъй като отговорността е огромна, а заплащането е ниско. Не са удовлетворени и напущат. Освен това са афектирани “, изясни той.

По отношение на водната рецесия в Перник, министър Димитров съобщи: „ Перник бе на воден режим. Правителството взе решение да се прокара нов тръбопровод. Идеята беше да се харчи по 300 куб. метра от язовира, а останалата да идват от София – 800 куб. метра. Прави се обаче тъкмо противоположното. Налагането обаче е огромно и тръбите се пукат. Така за 10 дни е потребена водата за един месец. При тези темпове в средата на лятото ще имаме още веднъж проблем. Не знам какъв е казусът, като водата е подсигурена от София, с цел да я употребяват. За да се спрат повредите налягането от язовира и новия водопровод би трябвало да бъде изравнено. Това може да стане с построяването на един контейнер. Проблемът може да се реши за 20 дни “, акцентира Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

„ Кметът на Перник е задължен да се погрижи за жителите и обстановката в града. Той търси отговорен и най-удобн му бе министърът на околната среда “, означи Димитров.

Министърът съобщи, че се обрисува и различен проблем, с цел да се обезпечи вода за напояване в Шуменско, това ще е за сметка на питейната вода и противоположното. За ремонт на язовира пари няма, са показали от общината. Там не е валял дъжд от месеци. Въпреки това не се обрисува рецесия, като тази в Перник, увери той.

Министър Димитров разяснява и казусът с вноса на отпадък.

„ Всички контейнери с боклуци бяха признати за сметка на италианските управляващи. Нарушението е на италианска територия, по тази причина постъпиха правилно, по европейски. В съответният случай подмяната на документите е осъществена в Италия “, акцентира Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Днес отплават последните 25 контейнера с боклуци от Варна към Италия

Министърът на околната среда акцентира, че на всички места в Европа отпадъците се горят и рециклират. По предписание и ние би трябвало да рециклираме. „ Спряхме горенето на отпадък в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “. В момента отпадъците на София се горят 10% в Сливен и 90% във Враца “, обясни екоминистърът. Той добави, че казусът със замърсяването ще се реши с монтирането на положителни филтри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР