Не съм оптимист да мисля, че Путин има полезен вариант,

...
Не съм оптимист да мисля, че Путин има полезен вариант,
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Премиерът Петков има два варианта – или да преформатира кабинета си, или да се създаде правителство на малцинството

Не съм оптимист да мисля, че Путин има потребен вид, всички порти за него са затворени. Към Русия има наложени тежки наказания и те няма да отпаднат неотложно. Това разгласи по Нова ТВ някогашният боен министър Николай Ненчев. Той изрази безпокойствие за последствията в България от този спор. Става дума за външни и вътрешно политически последствия за България. Когато приказвам за вътрешни аргументи, то ние сме в една тежка обстановка. България е директно застрашена от вътрешни несъгласия, позволявам че държавното управление ще се пропука и мъчно ще оцелее, в случай че спорът се задълбочи. На нас ще ни се наложи да одобряваме решения от Народно събрание за влизане на наша територия на войски на съдружниците, за установки за ракети и други Проблемът в тази ситуация е, че доста постоянно се трансформира позицията на премиера Петков. Най-сериозната индикация е със промяната на решението за военния министър. Единият от сътрудниците в тази коалиция ще напусне скоро време – дали ще е Българска социалистическа партия или Демократична България, следва да забележим. Позициите на двете обединения са на диаметрални полюси и това заплашва стабилността на държавното управление, предизвестява Ненчев.

Според него в този момент най-важното е да се потърси политическа непоклатимост. Коалицията не е единна във връзка с ограниченията против войната в Украйна. Радев си разреши остри думи към премиера и министрите му. Освен това президентът споделя, че специфичните служби не би трябвало да бъдат пипани, само че службите се управляват от Министерски съвет, а не от президента. Ако и тези значими за националната сигурност звена са раздвоени, на кого да дават информация и на кого не, става прекомерно рисково за страната. Премиерът Петков има два разновидността – или да преформатира кабинета си, или да се сътвори държавно управление на малцинството, като се търси поддръжката на опозицията в името на националния интерес и стабилността. Топката е в полето на премиера, той би трябвало да вземе решението.. Предстои и активиране русофилските среди в посока против НАТО и Европейски Съюз. А на страната сега и би трябвало сформирането на ясно евроатлантическо болшинство в Народното събрание, предизвестява някогашният боен министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР