Не съм мислил, че падението в държавата може да стигне

...
Не съм мислил, че падението в държавата може да стигне
Коментари Харесай

Румен Петков е възмутен от номинацията на Петър Илиев

Не съм мислил, че падението в страната може да стигне дотук. По създание е удар по името на България. Така водачът на АБВ Румен Петков разяснява присъединяване на, препоръчан от партия " ИТН " (ИТН). Илиев е номиниран за вътрешен министър и вицепремиер от Има Такъв Народ.

Такъв типаж е неуместен като присъединяване в държавно управление, сподели Петков. " В следствие от правосъден министър се издигна до претендент за министър-председател, в този момент е претендент за министър на вътрешните работи. Както споделя един народен представител - зависимостите са такива, че кабинет може да няма, само че претендент Петър Илиев ще има ", разяснява някогашният вътрешен министър от кабинета.

Петков акцентира, че забележките му към личността на претендента за вътрешен министър не са персонални, защото не го познава персонално. Но се гордее с това си непознанство .
 Пълна проверка на Държавната петролна компания, желаят от АБВ
Пълна проверка на Държавната петролна компания, желаят от АБВ

Румен Петко я дефинира като абсцес за българската стопанска система

" Г-н Трифонов би трябвало да види безочието, арогантността, излъчването. Трифонов цялостен живот е работил с хора и тези неща не би трябвало да бъдат подминати от него. Този цинизъм и арогантстваща безочливост не наподобяват даже на разносвач на пощата в учебно заведение, а не на учител във висше образователно заведение ", разяснява Петков изявлението на Илиев.

Той запита дали има спор на ползи и чии ползи ще отстоява номинираният вицепремиер - към страната Барбадос, където има писмен ангажимент или на Р България, която той има претенциите да управлява .

" Дори да подминем просташката надменност, вулгаризма, само че става дума за българската страна и българската държавност и за това по какъв начин изглеждаме в очите на българските жители и на нашите сътрудници. Почетен консул на друга страна, който документално е поел ангажимент към друга страна, ние издигаме като министър на вътрешните работи ". Какъв размер от характерната информация в Министерство на вътрешните работи ще бъде предоставена на Барбадос ", пита Петков.
 Националната петролна компания била следващият холдингов мастодонт
Националната петролна компания била следващият холдингов мастодонт

Пазарът на горивата щял в допълнение да се изкриви

От АБВ оповестиха, че готвят проектозакон за закриването на Държавната петролна компания, която беше разкрита с промени в Закона за Държавния запас и военновременните ресурси. Предприятието не работи.

Държавата е установила непросветеност на управлението на, сподели Петков.

От отговорите на въпроси към Агенцията за Държавния запас и военновременните ресурси, излиза наяве, че Държавната петролна компания не е осведомена с дейностите по възобновяване и запазване и не е наясно, че процесът по предаване на всички активи ще е дълготраен , уточни Петков.

" Агенцията е установила безспорното некадърие и непросветеност на управлението на държавното дружество. На въпрос подхванати ли са дейности за прекачване собствеността на складовете, към днешна дата липсва съглашение, уреждащо реда, изискванията и периодите за предаване на базите - 5 месеца след вписване на Държавната петролна компания процесът не е почнал ", съобщи Петков .

От Агенцията се безпокоят, че бюджетът, който е изваден от Резерва и е трансфериран към Държавната петролна компания, отива единствено за заплати и голословни разходи и пречи на Резерва да извършва своите отговорности.

Петков трансферира виновността на кабинета " Борисов-3 ", тъй като на 7 януари е получено писмо от Министерство на енергетиката с приложено съобщение от Европейска комисия, с което Агенцията за Държавния запас и военновременните ресурси е известена, че е подхваната процедура по отношение на България за нарушавания на отговорностите , свързани със запазване на петрол, нефтопродукти и военновременните ресурси. От февруари България поддържа ресурси, обезпечаващи 77 вместо 90 дни, а 6 от недостигащите дни са по виновност на Държавния запас.

Петков настоя да бъдат направени законови промени, с цел да може страната да глоби дейно извършители по Закона за Държавния запас и Закона за запазване на нефтопродукти. На въпрос към " Инсаойл " за интервала от 2012 до 2021 година формирала ли е ресурс за изключителни обстановки по Закона за нефта и спазила ли е разпорежданията на държавната организация, отговорът е безапелационен, че тя не е създавала ресурс за изключителни обстановки, заради това, че след издаване на разпорежданията, те са били обжалвани в съда , сподели още ръководителят на АБВ.

" Процедурата е такава, че разпореждането от страна на Агенцията за Държавния запас и военновременните ресурси към вносителката е 1 година, а " Инсаойл " са обжалвали всичките 10 разпоредби на Агенцията, съдът е бавил произнасянията си и " Инсаойл " не са платили една стотинка .

Според Петков годишно са си спестявали по 40 млн. лева Този вид държание на " Инсаойл " дава съображение европейските институции да подсигуряват, че имаме още 7 дни в този 90-дневен интервал, които са необезпечени с запас . Заради подобен вид дейности ние ще платим глобата, която ще ни наложат европейските институции.

Председателят на АБВ изиска страната да може да глоби дейно такива извършители. Ако до " Инсаойл " се наредят всички останали вносители на петрол, ще стане изрично несъблюдение на директивите на Европа . Това са корупционни практики, които са направени от Борисов и болшинството на ГЕРБ, тъкмо с цел да обслужват подобен вид държание. Съдът, тъй като знае, че е едногодишен интервалът на деяние на разпореждането на Агенцията за Държавния запас и военновременните ресурси, се произнася година и 3 месеца по-късно, сподели Петков.

Междувременно от АБВ още веднъж акцентираха, че желаят планът АЕЦ " Белене " да не бъде унищожаван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР