Не съм изненадан от думите на премиера Борисов, това е

...
Не съм изненадан от думите на премиера Борисов, това е
Коментари Харесай

Президентът: Борисов иска да прехвърли отговорността за избора на Гешев на друг

Не съм сюрпризиран от думите на премиера Борисов, това е следващ опит да трансферира отговорността на различен. Изборът на основен прокурор не се прави от президента. Номинацията и изборът се правят от Висш съдебен съвет.
Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти, откакто упражни правото си на глас в локалните избори.

" Няма да работя под напън. Това е следващ опит на Борисов да трансферира отговорност. Не президентът номинира основен прокурор, Борисов има голямо въздействие във Висш съдебен съвет. Премиерът не се стеснява да подменя ръководителят на Парламента, само че избяга от отговорност за гласа на хората, които изпрати във Висш съдебен съвет, както и за своя министър на правораздаването, който трябваше да издигне втори претендент за основен прокурор ", сподели още Радев.

По думите му дейностите на президента ще са напълно в конституционните му пълномощия и ще ги извърши в обозрим период.

Президентът прикани да не се разяснява тематиката по време на изборите и да се осигурим успокоение за естественото протичане на изборния ден.

Президентът Румен Радев гласоподава в регион „ Слатина “ в София.

" Призовавам българите да гласоподават през днешния ден. Нека жителите не оставят някой различен да дефинира бъдещето им вместо тях. Местните избори са извънредно значими и те би трябвало да протекат умерено, без външни намеси ", съобщи Радев след вота.

" Гласувам с упованието, че София ще се развива като столица на страната и като град в полза на своите жителите. Град, в който се живее умерено, несъмнено, публичните услуги са качествени, а градоустройството е в естетика с природата ", добави президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР