Не съм изненадан, че не съм повикан в националния отбор,

...
Не съм изненадан, че не съм повикан в националния отбор,
Коментари Харесай

Боян Йорданов: Българин трябва да води националния отбор

Не съм сюрпризиран, че не съм извикан в националния тим, съобщи диагоналът

За родните почитатели Боян Йорданов е измежду огромните любимци на българския волейбол. През този сезон диагоналът игра за гръцкия гранд Панатинайкос. 36-годишният волейболист приказва пред камерата на bTV за завръщането на Силвано Пранди отпред на националния тим, за разочарованието от пропуснатото Световно състезание през предходната година и за опцията България да се класира за Олимпийските игри в Токио.

" Скоро стартирам подготовка за идващия сезон. Предполагам, че ще ме питаш кой е идващият ми тим, само че за момента нямам такава визия. Тъкмо свършиха повече шампионати, тъй че нямам концепция къде ще продължа кариерата ми ", стартира Йорданов.

Волейболистът не попадна в сметките на селекционера Силвано Пранди за идното, наситено лято. На тима ни му следва присъединяване в Лигата на нациите, олимпийска подготовка през август и европейско състезание през септември. За Боян неналичието му в разширения състав не е изненада, защото и при първия престой на Пранди отпред на отбора, не се разчитало на него.

" В никакъв случай не бе изненада за мен, че не съм извикан в разширения състав. Господин Силвано Пранди не разчиташе на мен и при първия си престой в България. Не съм очаквал и в този момент да е противоположното. Не обръщам доста внимание и не се възнамерявам върху мислите на господин Пранди. Аз знам какво мога, мисля че съм го потвърдил. Имам мотивацията и упоритостта да не преставам да се потвърждавам на волейболното игрище. Както ти споделих – сърцето ми гори за волейбол ".

Диагоналът разяснява назначението още веднъж на Силвано Пранди отпред на националния ни отбор. " Аз съм последовател българин да е треньор на националния тим, само че по този начин са решили от федерацията. Единственото, което може да направи Пранди е да внесе игрова тактичност и да внесе ред по време на мач. Със сигурност това е огромен експерт, който се е потвърдил през годините, тъй че считам, че ще го направи с опита, който има. Лично мое мнение е, че сега имаме доста огромен късмет да се класираме за Олимпиада. Бразилците се показват много неубедително в последните години. Дали че им е неуместната залата, дали ние ще играем добре против тях – дано си запишем този плюс на нас въпреки всичко. Аз имам вяра, че ще класираме за Олимпиадата ".

През предходната година Йорданов пропусна международното състезание в България поради скъсване на бедрото. " Наистина беше едно огромно отчаяние за мен, че не участвах на международното състезание. Аз се върнах за това международно, а не за Световната лига. Явно такава е ориста, по този начин е било писано. Надявам се още 2-3 години да мога да се порадвам на обичания ми спорт, а и мисля, че имам какво да му дам. И аз си задавам въпроса, какво ще върша след спорта – имам много въпросителни за в бъдеще. Докато продължава да гори, аз ще играя, защото и тялото ми го разрешава и се усещам ужасно ".

Волейболистът счита, че българският народен тим има положително бъдеще поради надарените фрагменти. Важно е обаче момчетата да осъзнаят тежестта, обличайки националната фланелка. " Ако се обединят за общата идея, ще е реализиран. По наше време опциите бяха доста по-малки, ние искахме със зъби и нокти, искахме да излезем от България, с цел да отидем да се развиваме. Това нещо рефлектираше, когато бяхме извикани в националния тим. Националния тим е бил една голяма чест за нас. Разполагаме с неповторими фрагменти и гении, само че мисля, че те би трябвало да погледнат в себе си, да преценяват какво желаят. Ако това е волейболът – дано го създадат с цялото си сърце и душа. Ако се лимитират тези обществени мрежи и излизания, и наргилета. Това ще е един плюс за тях, надлежно и за националния тим ".

Диагоналът следи позитивно развиване в българското състезание, само че към този миг няма желание да се завърне в него. " Все още може би ми е рано за българското състезание. Напълно разумно е да завърша там, където съм почнал. Говорили сме с Владо Николов по тематиката за Левски, последните години се чуваме постоянно, обсъждаме много неща, само че ще забележим накъде ще задуха вятърът. Тази година имах опция да проследя много мачове от българското състезание, както и Купата на България. Наистина равнището много се е повишило, което може единствено да ме радва, имаше конкуренция в шампионата. Това е методът и се надявам от ден на ден и повече спонсори да влагат във волейбола ", добави Боян Йорданов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР