Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в

...
Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Радев заговори в унисон с ГЕРБ и ДПС

Не разсънва приятни усеща по какъв начин президентът стартира да приказва в един глас с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Това разяснява пред Би Ти Ви изпълняващият длъжността ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов.

" Аз почитам господин Радев, това е добър президент. И за мен е необичайно по какъв начин откакто 2 години неговата изразителност срещу модела на " ГЕРБ " и президентът би трябвало да сплотява, в противен случай, той не се явява като обединител. А изхождайки от огромния си престиж, се пробва в допълнение да налива вода в мелницата на опозицията ", сподели Иванов.

Вчера президентът съобщи, че " Кирил Петков е министър председател на България, а не пощальон на Франция за Северна Македония ". По думите му България е трябвало да създаде свое предложение за решение на проблемите на Северна Македония, а не да внася непознато и то " без да съобщи позиция ". Според президента е недопустимо и да се трансферира цялата отговорност върху Народното събрание.

Иванов разяснява, че българското държавно управление няма да поема никакви задължения, без да бъде дадена зелена светлина от Народното събрание.

" Към момента френското предложение се намира в комисията по външна политика. Оттук най-логичното нещо, което следва да се направи, е да се извика на чуване министърът на външните работи, който следва да даде доклад на Народното събрание какво е свършено за тези 6 месеца и половина в посока договаряния.

След това би трябвало да се внесе план за решение или декларация Народно събрание, което то да одобри или отхвърли, счита Иванов.

" По този метод да даде, или не зелена светлина на премиера да подпише да подпише формален документ за повдигане на ветото ", изясни той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР