Не са установени нарушения на лечебно-диагностичния процес от страна на

...
Не са установени нарушения на лечебно-диагностичния процес от страна на
Коментари Харесай

Няма лекарска грешка при смъртта на младата жена от Пловдив

Не са открити нарушавания на лечебно-диагностичния развой от страна на лекарите от отделението по незабавна медицина и клиниките по инфекциозни заболявания и анестезиология и интензивно лекуване.

Това гласи мнението на УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив след вътрешната инспекция поради гибелта на 27-годишната Елисавета Станева. 

Младата жена е била приета в болница на 9 май в клиниката по инфекциозни заболявания, като страдала от фебрилитет, дехидратация и интоксикация. Състоянието ѝ се подобрявало от лекуването, само че когато на 14 май околните ѝ отишли да я видят, Елисавета припаднала и малко по-късно умряла.

По думите на майка ѝ Цеца Станева не е имало доктор, който да обърне внимание на 27-годишната пациентка, а санитарка ѝ правила сърдечен масаж. От болничното заведение обаче настояват, че дежурните доктор и здравна сестра са се отзовали неотложно и почнали животоспасяващи дейности. Според медиците Елисавета умряла от затруднения на кардиомиопатия, само че по думите на майка ѝ тя не е страдала от сърдечни проблеми.

Лекарската контролна комисия към УМБАЛ " Св. Георги " е приела, че повода за гибелта не е токсикоинфекциозния синдром, който е съответно лекуван, следен и овладян във времето.

Според нея до трагичния случай е довела съществуваща, само че недоказана до този миг сърдечна патология. Същата се удостоверила от резултатите на осъществената патолого-анатомична аутопсия.

Тиреодитът на Хашимото, от който пациентката боледувала пациентката от години, само че по нейни думи не спазвала назначеното ѝ лекуване, е посочен като фоново заболяване, което обаче е утежнило протичането на скрита кардиомиопатия, предава " 24 часа ".

" Решаващо за съдбовния излаз се оказва точно съпътстващото безсимптомно заболяване, за което пациентката не е имала причина да търси преди този момент доктор, изключително поради младата й възраст ", показват от болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР