Не са установени данни за измама при провеждането на изборите

...
Не са установени данни за измама при провеждането на изборите
Коментари Харесай

Не са установени данни за измама при провеждането на изборите в САЩ през 2016 г.

Не са открити данни за машинация при провеждането на изборите в Съединени американски щати през 2016 г, рапортува специфична комисия, назначена от администрацията на президента Доналд Тръмп, с цел да проверява възможни операции на вота.

Комисията за инспекция на честността на изборите, назначена от администрацията на президента Доналд Тръмп, не откри доказателства в поддръжка на изказванията за измами при упражняването на вота на гласоподавателите, се споделя в оповестения отчет.

В писмо до вицепрезидента Майк Пенс и държавния секретар на Канзас Крис Кобач, които са отпред на комисията, демократът Матю Дънлъп твърди, че отчетът е преднамерен и макар специфичната задача на комисията да проверява измами, това не се е случило. Разделът, в който е трябвало да са оповестени доказателствата за операциите, е празен.

Президентът Доналд Тръмп назначи комисията за следствие на президентските избори през 2016 година, откакто бяха публикувани изказвания, че сред 3 и 5 милиона бюлетини са били подадени нелегално.

Миналият месец администрацията извърши правосъдна заповед да съобщи на Дънлъп документи от извършеното следствие. Според изнесените данни специфичният орган е провел единствено две съвещания и от тях не са оповестени отчети.

Констатациите на Дънлъп получаха неотложно опровергаване от Кобач. Заключението на комисията стана известно едвам в този момент, откакто тя беше разпусната. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР