Не са открити нарушения, които да са допринесли пряко за

...
Не са открити нарушения, които да са допринесли пряко за
Коментари Харесай

Край на проверката за катастрофата с МиГ-29 в Черно море: Няма нарушения

Не са открити нарушавания, които да са съдействали директно за случая с военния изтребител МиГ-29, при който почина подполковник Валентин Терзиев. Това стана ясно на среща сред военния министър и брачната половинка на водача - Димитрина Попова, след разчитането на черната кутия на самолета.

" Ние си свършихме работата, само че подполковник Валентин Терзиев не може да бъде върнат. Той сполучливо извърши бойна задача ", служебният боен министър Георги Панайотов.

Така министърът на защитата заключи края на инспекцията за трагичния случай с МиГ-29. Данните от черната кутия са разчетени със съдействието на Руската федерация и в наличието на представители на ведомството.

Вдовицата на починалия водач Димитрина Попова имаше опция обществено да зададе своите въпроси към проверяващите. Тя пожела да ѝ бъде обяснено " значи загуба на пространствена ориентировка и за какво не се води пилотска неточност този термин ".

" Би се дефинирала като пилотска неточност, в случай че водачът в знаел какво е това, само че това е неосъзнато придвижване ", отговори полковник Петко Василев от „ Военна полиция “.

„ Пилотът не е принуждаван да се катапултира “, съобщи бриг. ген. Николай Русев, пълководец на Авиобаза " Граф Игнатиево ".

Вдовицата попита и изпълнени ли са всички условия за летателната подготовка на Терзиев.

„ Докато има мъжки момчета като татко ти, тази страна ще я има, бъди като него, бъди заслужен българин - всичко е изпълнено “, обърна се ген. Русев към сина на зафгиналия подполковник Терзиев.

„ С който и различен да се беше случило, в случай че Валентин Терзиев беше там и той щеше да продължи “, сподели вдовицата на водача.

Всички документи за учението на 9 юни са във военната прокуратура и в Народното събрание. Разследването продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР