Не са изпращани български военнослужещи в Украйна. Това каза пред

...
Не са изпращани български военнослужещи в Украйна. Това каза пред
Коментари Харесай

Служебният министър на отбраната: Не са изпращани български военнослужещи в Украйна

Не са изпращани български военнослужещи в Украйна. Това сподели пред Народното събрание служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

" Народното събрание позволява изпращането на въоръжени сили отвън територията на страната когато става въпрос за война. В Украйна се води класическа война и само вие - народните представители, със свое решение, може да изпращате въоръжени сили отвън страната. Досега министерството на защитата не е предписание сходно предложение и бойци в Украйна не са изпращани ", добави още Стоянов.

„ По линия на образование на НАТО са били командировани 50 военнослужещи в страни на територията на Европейския съюз. В Полша те са взели участие при образование за работа с Танк Т72. Обучението е завършило в средата на март и сега няма бойци на територията на страната. На готовност подлежат единствено тези, които имат нужната подготовка, внесли сме ново предложение за нарастване на мобилизационния запас, само че не мога да се похваля с значителин триумфи по тази линия ", сподели Стоянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР