Не предвиждаме промени в Конституцията, не предвиждаме въвеждането на трети

...
Не предвиждаме промени в Конституцията, не предвиждаме въвеждането на трети
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Не предвиждаме въвеждането на трети пол

Не предвиждаме промени в Конституцията, не предвиждаме въвеждането на трети пол и еднополови бракове. Това увери в предаването „ Лице в лице” по bTV министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова във връзка със разногласията в ръководещата коалиция, откакто държавното управление одобри Истанбулската спогодба за отбрана от домашното принуждение. Според Патриотите документът би довел до признаването на трети пол у нас.

Павлова обаче съобщи, че има криворазбрано пояснение.

„ Конвенцията няма наложителен темперамент. Днешното решение е тя да отбрани точно дамите от домашно принуждение. По никакъв метод няма да бъдат прилагани текстовете от конвенцията, в случай че те нарушават българската Конституция или закони”, означи министърът.

„ Ясно е казано в българската Конституция, че бракът е сред мъж и жена, това няма да се променя”, акцентира тя.

--> Предлагаме конвенцията за ратификация от Народното събрание с запаси, а точно тези членове, които по някакъв метод са в прорез с българското законодателство и Конституция, да не бъдат прилагани, добави Павлова.

Тя посочи, че вътре в самата спогодба липсва словосъчетанието „ трети пол”.

„ Председателството на Европейски Съюз стартира макар спекулациите и опитите за подстрекателство, че не сме подготвени и няма да се оправим. Започваме председателството освен изцяло подготвени, само че и можем да бъдем с гордо вдигната глава за това, че ще го поемем с отговорност, с схващане и с дълбочина на познанията по другите тематики от дневния ред”, сподели още Павлова в диалога.

„ Това е нашият късмет да променим имиджа, да покажем, че не сме послушни, че имаме мнение и знания, че самочувствието ни не е без покритие, за това, че можем да сме балансьорът, който да търси пресечната точка”, означи тя.

На въпрос за отрицателните изявления за страната ни в европейски издания, тя посочи, че има и положителни изявления в съществени и уважавани медии, само че те не намират подобен отзив, тъй като по-скоро положителната вест не всеки път е вест.

По думите ѝ е значима оценката за България от европейските водачи, а тя е доста позитивна. „ Да чуем Туск, Юнкер, Меркел, Макрон, това са все положителни оценки за България”, уточни Павлова. Според нея има „ колорит на кампанийност против България” и ние от години сме жигосани и ни е комплициран етикет на корумпирана страна и мафия.

Павлова акцентира, че корупция има на всички места и във всички страни и всеки българин, който предлага форма на рушвет, също е участник в този развой. Затова всеки един от нас би трябвало да се бори и да дава модел на държание, безапелационна беше тя. „ Борбата с корупцията не е единствено приемането на един закон или смяна в различен, въпросът е по какъв начин ги прилагаме, какво ни е възпитанието, по какъв начин се държим обществото и каква визия желаеме за България”, акцентира още министърът.

Миграцията се обрисува да е най-тежката тематика по време на българското председателство на Европейски Съюз, счита Павлова

„ По нея имаме извънредно противоположни на моменти отзиви на страните. Това, към което ще се стремим, е да намерим пресечната точка кой е работещият и ефикасният механизъм, тъй като е явно, че все още не можем да намерим това решение и съществуващият механизъм не работи. Дори да приемем правилото на релокация и да дойдат в България, Румъния или на друго място, не можем да ги задържим и да подсигуряваме, че ще останат”, изясни тя.

Министърът открои като значим и дебатът за бъдещия бюджет, защото точно по време на българското председателство би трябвало да излезе проектобюджетът, препоръчан от Европейска комисия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР