Не правим крачка назад. Още първата вечер казахме, че има

...
Не правим крачка назад. Още първата вечер казахме, че има
Коментари Харесай

Асен Василев за коалиция с ГЕРБ: Твърдо не

Не вършим крачка обратно. Още първата вечер казахме, че има 16 целта, по които ще преговаряме с всички партии в Народното събрание, и ще бъдем ясна съпротива. Това сподели в предаването " На фокус " по Нова телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев във връзка признатата покана от Политическа партия за среща с ГЕРБ.

Всички тези неща се случват пред камера, в Народното събрание. Никога не сме отказвали среща по 16-те целта, добави той.

Попитан има ли късмет Политическа партия да влезе в коалиция с ГЕРБ, Василев съобщи: " Отговорът постоянно е бил " не " и продължава да бъде " не ".

Има едно фундаментално разделяне, поради което ние не можем да работим с ГЕРБ – клиентелисткият метод на харчене на обществени средства би трябвало да се промени. Абсолютно безумство е да продължаваме да разходваме по този начин пари в България, уточни съпредседателят на Политическа партия.

Стана ясно, че ГЕРБ нямат болшинство в Народното събрание. Ако имаха, Росен Желязков щеше да е ръководител на Народното събрание и щеше да има държавно управление. Като нямат, се пробват да замъглят цялата конюнктура, с цел да прикрият слабостта си, разяснява Асен Василев.

Той е на мнение, че е малко е евентуално третият мандат да отиде в " Демократична България ", поради отношението на президента към партията. " Дори това да стане, отново е мъчно да има държавно управление, тъй като имаме разминаване с ГЕРБ за харченето на парите. Първият и вторият мандат са ясни, че няма да се осъществят ", заключи Василев.

В отговор на въпрос за гласувалите " срещу " и " въздържал се " депутати от " Продължаваме промяната " за покупката на още осем изтребителя F-16, той акцентира, че няма разединение в Политическа партия.

Нямаме дисциплинираност. Нямаме отдалечено, което да натискаме и депутатите да гласоподават за или срещу. Всеки народен представител тряба да си съблюдава клетвата, че е в Народното събрание, с цел да работи за интереса на българските жители, сподели още Василев.

Ще питаме Александър Дунчев, кои са хората, които съгласно него са жадни за власт и постове и в случай че има такива проблеми, ще ги отстраним, сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " във връзка телевизионно изявление на депутата в тази заран, в което той споделя: " Има няколко индивида от нашата партия, които жадуват за власт и постове, само че множеството сътрудници в " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са там поради хората и ние го демонстрираме всеки ден ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР