Не прави чест на никой да си прави PR на

...
Не прави чест на никой да си прави PR на
Коментари Харесай

Елисавета Котова: Никой да не си прави PR на гърба на пациентите с диабет

„ Не прави чест на никой да си прави PR на гърба на деца и хора със сериозен здравословен проблем, в тази ситуация с диабет вид 1, както през вчерашния ден това стана с издание на информацията  - " Ще обезпечат датчици за всички деца с диабет вид 1 по здравна каса " след извършена среща от няколко индивида в Министерски съвет.

Това не е вест и не е супер вест, господин Премиер. След дълги борби и предговори на пациентските организации най-сетне от предходната година модерните датчици пристигнаха и в България ", съобщи за БНР Елисавета Котова, ръководител на „ Национална асоциация на децата и младежите с диабет ” и член на Националната пациентска организация.

" Сензорите за непрекъснато премерване на кръвна захар при пациенти с диабет тип1/деца и възрастни/се възстановяват /са безплатни/от 28 септември 2021г., по направени критерии, на които би трябвало да дава отговор всеки пациент. Да, тези критерии имат потребност да бъдат пипнати още веднъж и да има смяна, само че да се излиза с гръмки заглавия - " Кирил Петков сподели, че датчиците за премерване на кръвна захар ще бъдат безвъзмездни за децата с диабет тип1 " е извънредно несериозно - написа Котова и на страницата на пациентската организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР