Не отговарят на истината твърденията на председателя на парламентарната група

...
Не отговарят на истината твърденията на председателя на парламентарната група
Коментари Харесай

Василев: Не са запорирани сметки на руското посолство, Тошко Йорданов лъже

Не дават отговор на истината изказванията на ръководителя на парламентарната група на " ИТН ", направени на брифинг в Народното събрание, че Министерството на финансите е блокирало парите на посолството на Руската федерация у нас.

В това бе безапелационен след съвещанието на Министерския съвет вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев.

" Разбрах, че господин Тошко Йорданов е направил сходно изявление, с което още веднъж е излъгал и депутатите, и българския народ. Няма запорирани сметки. Има превод към съветското посолство, който попада непосредствено под глобите на Европейската комисия. Руското посолство е поискало дерогация, т.е. България да анулира глобите за този превод ", разясни Василев.

Към момента въпросното искане за дерогацията сега се съветва с Европейската комисия, откъдето се чака отговор дали тези пари да бъдат отблокирани.

" Те настояват, че преводът е за заплати, на стойност 890 хиляди $. Когато получим от Европейска комисия мнение дали е добре да се анулират глобите и да се даде дерогация, надлежно ще предприемем ограниченията . Но няма запорирани сметки, няма нищо, което да е направено категорично от българската страна. Това е автоматизирано деяние по силата на глобите ", акцентира финансист номер едно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР