Не обявяваме война на електрическите тротинетки. Те са бърз и

...
Не обявяваме война на електрическите тротинетки. Те са бърз и
Коментари Харесай

Столичната община затяга правилата за електрическите тротинетки

„ Не разгласяваме война на електрическите тротинетки. Те са бърз и екологичен превоз. Не желаеме да създадем компликация, само че желаеме да осигурим безвредна градска среда “.

Това изясни ръководителят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

„ Имаме няколко насоки. Основният акцент е да ограничим неправилното паркиране в паркове, пешеходни пространства и площади. Най-притеснителни са произшествия, при които се удрят пешеходци “, добави той.

При случая изгоря част от жилището на китариста на „ Ку-Ку Бенд “ Цветан Недялков

„ В Париж одобриха съществено решение на референдум – не разрешиха напълно електрическите тротинетки. Предлагаме оптималната скорост от 25 км/час. 2000 са тротинетките чартърен. По данни на КАТ в София за две години имаме над 1600 нарушавания, глобени от Министерство на вътрешните работи “, уточни Георгиев.

На първо място се не разрешава придвижването на тротинетките в паркове, градини, площади, тротоари и пешеходни зони. Това обгръща пространството пред НДК. Тротинетките могат да бутат през посочените места.

„ Камикадзето на пътя “, както я нарекоха, описа за случая в обществените мрежи

„ Задължаваме компаниите, които отдават тротинетки чартърен, да лимитират софтуерно скоростта на тротинетките, като в паркове и градинки то е ще е до 5 км/час. Личните тротинетки също ще се бутат. Глобата е 50 лв. “, изясни ръководителят на СОС.

Следващата възбрана е за паркиране до метростанции, детски площадки, паркове, градини, входове.

Ако нарушителите са под 16-годишна възраст, санкцията е за родителите

„ В тези пространства е изцяло неразрешено. В паркове и градини ще има зони на входните алеи, в които да се оставят тротинетките. Ако се остави тротинетка на неразрешено място, таксуването ще продължи “, сподели още той и посочи, че не може да се окаже надзор върху паркирането върху тротоарите.

Въпреки това жители ще могат да подават сигнали за погрешно паркирани тротинетки. Новите правила първо би трябвало да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР