Не обсъждаме налагането на административни мерки като таван на цените

...
Не обсъждаме налагането на административни мерки като таван на цените
Коментари Харесай

Денков: Не обсъждаме таван на цените на храните

Не обсъждаме налагането на административни ограничения като таван на цените на храните. Това сподели пред публицисти министър председателят Николай Денков, който участва на откриването на новия български суперкомпютър " Хемус ".

Министърът на стопанската система е разискал мярката с огромните вериги и от тяхна страна е проявено схващане, добави министър председателят.

" Ще опитаме по този метод, имаме предварителни диалози, има единодушие, ще има предоставена информация, тъй че всички да знаят какви са цените и да опитаме посредством едно благородно състезание да завоюват клиенти, а ние да свършим работата ", уточни Денков.

Общата задача е да се смъкна инфлацията, от една страна и да се увеличи доверието на потребителите в взаимните старания на страната и огромните вериги: " Има икономическа логичност в това, говорили сме с министъра, административните ограничения съвсем в никакъв случай не дават средносрочен и дълготраен проект ".

Няма разминаване в информацията за продажбата на " Нефтохим " - аз споделих, че има интерес към продажба, а " Литаско " споделя, че няма стартирани договаряния, разяснява още министър председателят.

" Аз самият съм виждал, че има интерес. Воденето на договаряния е комплициран развой ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР