Не обръщайте внимание на онези, които манипулират валутните курсове, след

...
Не обръщайте внимание на онези, които манипулират валутните курсове, след
Коментари Харесай

Ердоган: Сривът на турската лира е игра на външни манипулатори

Не обръщайте внимание на тези, които манипулират валутните курсове, след изборите ще си разчистим сметките с тях, прикани турският президент Реджеп Ердоган.

На избирателен протест в Сакария той подложи на остра рецензия изказванията за срутва в турската стопанска система и акцентира, че с помощта на ръководството му страната е достигнала растеж от 5,7%.

„ През 2002 година взехме решение да ускорим присъединението ни към Европейски Съюз. Тогава дългът ни към МВФ беше в размер на 23,5 милиарда $, а през 2018 е нула, кой съумя да направи това? Ако през 2002 година всеки жител на Европейски Съюз е печелел приблизително 100 евро, тогава у нас се получаваха 35 евро. Опитът за прелом имаше тежки последствия за всички, само че ние направихме всичко допустимо работещите да получават повече. Нека и след изборите да си играят на операции с валутата, благодарение на Аллах след 24 юни ще имаме доста сериозен манифест. Турската стопанска система е на доста високо равнище и изпреварва доста страни, ние сме номер едно “, съобщи Ердоган.

Той уточни, че когато Партията на справедливостта и развиването е пристигнала на власт през 2002 година, износът на страната е бил в размер на 36 милиарда $, до момента в който в този момент е достигнал 162 милиарда $. Също тогава валутният запас на Централната банка е възлизал на 27,5 милиарда $, а в този момент е 110 милиарда $, което е, съгласно него, лек спад от предходното равнище от 136 милиарда

Държавният глава продължи с причините за процъфтяващата стопанска система, като уточни нови числа – през 2002 година в Турция били продадени едвам 91 000 автомобила, а до края на 2017 година цифрата им стигнало до 723 000. Закупените от семействата хладилници при започване на ръководството му били едвам 1 088 000, до момента в който в този момент броят им достигнал 3 107 000 милиона. Това съгласно него значи, че щом всяка къща има хладилници и леки коли, значи те са белег за благополучие и небогати хора няма.

В дългата си тирада Ердоган постоянно се обръщаше с остри лични нападки и обиди към съперника си от опозицията Мухаррем Индже и водача на Народно-републиканската партия Кемал Кълъчдароглу, като подчертава на тяхната некадърност да схващат от стопанска система и ръководство. Преди дни президентът прикани всички „ братя и сестри “, които имат спестявания в долари и евро, да ги разменят за турски лири. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР