Не ни трябва неопитен мечтател за човешки идеали със скелети

...
Не ни трябва неопитен мечтател за човешки идеали със скелети
Коментари Харесай

Делян Добрев за Терзиев: Не ни трябва неопитен мечтател със скелети в гардероба

" Не ни би трябвало некомпетентен идеалист за човешки идеали със скелети в дрешника ", написа във Facebook депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

" Да оставим за малко на страна Държавна сигурност връзките на Васил Терзиев, които очевидно са в основата и на неговия бизнес. Да приемем, че не е по този начин или това няма значение и да чуем какво ни споделя.

 

Какво му е посланието?
" мислещи, можещи, стопански самостоятелни хора "

Аз ли нещо съм изпуснал? Да не би общината да се е трансформирала в академия за личностно израстване на софиянци?

Доколкото знам не е.

Да не би пък да сме се заблудили и Васил Терзиев да желае да става шеф на столично учебно заведение?

И това не е.

Но пък това обръщение оставя в мен един неприятен привкус от времето, когато страната и нейните комунистически ръководители знаеха кое е най-хубавото за нас хората. Правеха ни образцови чавдарчета и пионерчета, с цел да станем след това положителни комунисти.

Не! Не желая никой да ме прави " мислещ, можеш и стопански самостоятелен ". Това си е моя работа и в случай че желая ще съм подобен, а в случай че желая няма!

Най-малкото пък това е работа на кмета на София. От кмета на София чакам да продължи да взема решение проблемите на бурно развиващия се град в последните десетилетия свързани със тапите, чистотата на въздуха, шума, благоустройството на кварталите и други

И най-после дано го кажа по-ясно!

Не ни би трябвало некомпетентен идеалист за човешки идеали със скелети във дрешника.

На нас и на Столицата ни би трябвало кмет технократ, с опит в решаването на градоустройствените проблеми и обезпечаването на физическа среда за първокласен живот ", написа още Добрев.

 

 

 

Припомняме, че претендентът за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев изиска с късна дата Закон за лустрацията, без да посочи кого ще загята той, не даде единодушие да бъдът отворени архивите на дядо му и татко му в Държавна сигурност, само че пъкъ да бъде отворен въобще архивът с досиетата и да се криминализира появяването на досиета, които ги няма в него. 

" Аз желая да се извиня. Да дам едно начало като потомък на хора, които са били от тези структури. Необходимо е да се осъзнае и направи. Ти би трябвало да схванеш историята, да я приемеш и да вървиш напред ", сподели той, като до този миг скрива елементи от предишното на своите роднини. Освен това има разминаване с негови роман за началото на бизнеса му и с истината, която се открива в документите.

С роман за своите баба и дядо Райна и Кирил, които са лежали в комунистическия концлагер " Белене ", съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков cе опита да отбрани претендента за кмет Васил Терзиев.

Часове по-късно депутатът от ГЕРБ Делян Добрев изиска доказателства за изказванията му - да разгласява трите имена и рождените дати на баба си и дядо си, с цел да разсее подозренията, че те са лежали в " Белене ", защото се знае, че дами не са били депортирани в " Белене ".

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР