Не ни харесват думите на президента в Брюксел. Следим неговите

...
Не ни харесват думите на президента в Брюксел. Следим неговите
Коментари Харесай

Кирил Петков за импийчмънта на президента: Не ни харесват думите му. Следим действията му - Политика

Не ни харесват думите на президента в Брюксел. Следим неговите дейности - по този начин съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отговори на пряк въпрос в " Панорама " дали Политическа партия стои зад концепцията за импийчмънт на Румен Радев. 

Тя пристигна от съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов - съдружен сътрудник на Политическа партия за изборите на 2 април, предишния петък в същото предаване. Тогава Атанасов изясни, че прави юридически съвещания за това може ли президентът да бъде отхвърлен предварително с претекста, че погазва Конституцията, като не зачита волята на Народното събрание за военната помощ за Украйна.

Радев пък на " партиите на войната " първо да завоюват изборите, да сформират държавно управление и да поемат отговорност за решението българската войска да съобщи оръжие на Украйна. И добави, че " хора, които не схващат нищо от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да управляват ".

Кирил Петков разяснява миролюбиво, че би трябвало да се излезе от политическото говорене и че " Промяната " в никакъв случай не подминава рецензиите към сътрудници и политически съперници. А България е парламентарна република и в случай че законите се съблюдават, няма риск от импийчмънт. 

" Темата за импийчмънт е толкоз екстравагантна, колкото някои хрумвания за референдум. Аз се надявам партиите да влязат в предизборната акция не с екстравагантни хрумвания, а с нещо съществено ", репликира пък служебният правосъден министър Крум Зарков.

Зарков бе безапелационен, че позицията на президента Румен Радев за оказването на военна помощ на Украйна не може да бъде употребена като мотив за възможен импийчмънт.

По думите му служебния кабинет е извършил тъкмо решението на 48-ото Народно заседание за оказване на военна помощ за Украйна. 50-те български военнослужещи, които ще се включат в задачата на Европейски Съюз в помощ на Украйна, ще водят образования само в страни от Европейския съюз, евентуално в Германия и Полша.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР